15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jernvitriol for druer om høsten – bruksanvisning

Fortell meg når det er bedre å bruke jernvitriol til druer om høsten? På våren behandlet jeg ikke buskene, siden det ikke fungerte å komme til dachaen i tide. Og da han var fri, blomstret bladene allerede på vintreet. Jeg syntes det var greit, men i går la jeg merke til klorose på en variant. Nå modner bærene, prosedyren må utsettes til høsten. Når er det bedre å bruke?

jernvitriol for druer om høsten Det krever mye arbeid å dyrke en sunn vingård og få høy avling. Han er ofte syk, lider av skadedyr og trenger god ernæring, derfor krever det regelmessig behandling med spesielle preparater. Et av de beste alternativene er å bruke jernvitriol til druer om høsten..

Hvorfor akkurat dette stoffet? Det er enkelt: det har en universell effekt. Virker samtidig som en full dressing, og et soppdrepende middel mot sykdommer, og et insektmiddel mot insekter. Høsten regnes som en av de beste periodene for sprøyting av vingården. Dette vil la buskene dra sterkere og sunnere til vinteren, noe som betyr at de vil gi en god høst..

Hva gir behandling av druer med jernvitriol

blekkstein Ferrosulfat, som er stoffet, har en kontaktvirkning. Det har en mangefasettert effekt på bæravlinger, nemlig:

  • ødelegger sporer av forskjellige sopp, herder busker fra mugg, skorpe, antraknose;
  • skaper en beskyttende film og er et profylaktisk middel mot druesykdommer;
  • metter vintreet med jern;
  • dreper skadedyr;
  • stimulerer veksten av busker og utvikling av sidegrener.

Jernvitriol for druer om høsten – når kan du påføre

vilkår for høstbehandlingSom ved sprøyting med stoffet om våren, gjelder de samme reglene om høsten. Siden ferrosulfat, når det treffer den grønne massen, brenner det, blir behandlingen utført når druene har mistet bladverket. Det beste alternativet er å spraye buskene etter høstbeskjæringen. I dette tilfellet vil løsningen i tillegg dekke alle deler av kuttet med en film, og beskytte dem mot infeksjoner..

Avhengig av dyrkingsklimaet, blir sprøyting utført i midten av oktober – i midtfeltet og i første halvdel av november – i sør. Det skal imidlertid tas i betraktning at løsningen vaskes av. Derfor må du beregne slik at det ikke kommer regn etter 5 dager..

Hvordan behandle druer med jernvitriol

hvordan behandle druer med jernvitriolDet er veldig viktig å følge instruksjonene strengt og ikke overskride doseringen. Til tross for at det i oktober allerede er et vintre uten blader, kan en for konsentrert løsning brenne selv skuddene..

Doseringen av arbeidsløsningen avhenger av formålet med bruk av stoffet (behandling eller forebygging / fôring), samt plantens alder:

  • forebyggende sprøyting av voksne druer – 3% løsning (300 g av stoffet per 10 l vann);
  • behandling av syke druer – 5% (500 g per bøtte vann);
  • jernmating – ikke mer enn 20 g av stoffet per 10 l væske).

Bearbeiding av druer med jernvitriol før vinterly

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor