15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tre i ett: fôring, beskyttelse og ødeleggelse av sopp – bearbeiding av druer om høsten med jernvitriol

Hva er tidsrammen for behandling av druer om høsten med jernvitriol? Om sommeren la jeg merke til tegn på klorose på unge busker og kjøpte umiddelbart dette stoffet. Men vi måtte vente med sprøyting, for bærene var ikke helt modne på vintreet. Og nå er den tidlige høsten allerede høstet, kan du nå behandle buskene hvis det fortsatt ikke er blader? Og jeg hørte også at vitriol brukes til behandling og forebygging av sykdommer. Ikke fortell meg hvilken?

behandling av druer om høsten med jernvitriol Til lav pris er jernholdig sulfat svært effektivt og kan lett erstatte dyre analoger. Dette spiller bare i hendene på vinbønder som dyrker avlinger i industriell skala. Ved å behandle druer om høsten med jernsulfat kan du umiddelbart løse tre problemer: mangel på sporstoffer, svekkede planter og soppsykdommer. Tross alt er den mest vanskelige perioden foran vingården overvintring. Og bare helt friske busker vil kunne overleve det uten skade. Så, for å gi en full høst neste sesong.

Bearbeiding av druer om høsten med jernvitriol – til hvilke formål den brukes

hvorfor trenger du å bearbeide druer med jernvitriol? Den aktive ingrediensen i legemidlet er ferrosulfat. Dette sporelementet er avgjørende for normal utvikling av planter. Den er ansvarlig for aktiv forgrening, barkens elastisitet, sunne utseende av blader og bær, og opprettholder også høye utbytter. Derfor har jernmangel en ekstremt negativ effekt på både den generelle tilstanden og utbyttet av vingården. Det er ferrosulfat som bidrar til å fylle mangel og forhindre en lignende situasjon..

I tillegg kjemper stoffet effektivt mot soppsykdommer. Det er på høsten at de forårsaker uopprettelig skade på planter. Mange skjuler vingårdene sine, og ideelle forhold skapes under ly for sopp. Og til våren er busken helt prisgitt sykdommen. Druer behandlet med jernvitriol blir sunne om vinteren siden soppen dør.

Høstsprøyting vil forhindre utseende eller avlaste druer fra slike sykdommer:

  • antraknose;
  • flekket nekrose;
  • mugg;
  • bakteriell kreft;
  • oidium;
  • skorpe;
  • mugg.

Når er det bedre å spraye druer med jernvitriol

vilkår for behandling med jernvitriolLegemidlet anbefales å brukes to ganger i sesongen – vår og høst. I begge tilfeller er det en advarsel: det er umulig for løsningen å komme på bladene. På grunn av den høye konsentrasjonen av jern når det kommer i kontakt med den “levende” delen av plantene (unge skudd, løvverk), forårsaker det brannskader.

Derfor, på høsten, dyrkes vingårdene etter bladfall, fra midten av oktober. Ideelt sett, etter beskjæring, før du dekker plantene for vinteren..

Hvordan behandle en vingård med jernsulfat – bruksnormer

Konsentrasjonen av arbeidsløsningen avhenger av vingårdens tilstand og formålet med bruken:

  1. For å forebygge sykdommer hos voksne planter tilberedes en svakere 3% løsning ved å fortynne 300 g av stoffet i en bøtte med vann.
  2. Hvis druene allerede er syke, trenger du en sterkere løsning, 5% (henholdsvis 500 g av stoffet per bøtte vann).

Dessuten vil ikke behandling av unge busker skade, spesielt etter beskjæring. Det vil hjelpe sår til å gro raskere og danne en beskyttende film på dem. Slike planter vil blomstre om våren et par uker senere, noe som reduserer risikoen for frysing fra tilbakevendende frost. For sprøyting av unge druer brukes en 1% løsning (100 g ferrosulfat per 10 liter vann).

Hva er behandlingen av druer og hager med jernsulfat til?

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor