15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi avler kjekke påskeliljer – når skal vi plante løk om høsten og hvorfor nå

Har påskeliljer noen særegenheter når du planter løk – om høsten eller våren? Jeg kjøpte en storkronet variant, nå tenker jeg på hva jeg skal gjøre med dem. Kan jeg plante den nå, eller er det bedre å vente til våren? Det er fortsatt varmt her, selv de første frostene var det ikke. Og fortell meg også: hvis jeg fortsatt planter, så om de er nødvendige for å dekke løkene, vil de ikke fryse?

påskeliljer når de skal plante løk om høsten Hver gartner bør vite at påskeliljer blomstrer tidlig og vennlig om våren, når de skal plante løk om høsten. Hvis du har lagt merke til mer enn en gang at blomstene plantet om våren i den nåværende sesongen bare “driver” løvet, så er det oftest to grunner. For det første er dette en dyp landing, og for det andre tidspunktet. Hvordan plante løker er et eget tema, og vi vil diskutere det litt senere. I dag vil vi fokusere på tidspunktet for planting. Og fremfor alt – om høstplanting av løk som det mest optimale alternativet for å dyrke denne avlingen..

Fordeler med å plante og transplantere påskeliljer om høsten

påskelilje pære med røtter I første halvdel av vekstsesongen utvider løkene aktivt luftdelen. De danner rosetter av langstrakte lansettformede blader, og plantens stolthet er lange stammer med sjarmerende knopper. På slutten av blomstringen dør hele den overjordiske delen av og underjordisk aktivitet begynner. Pærene, som har mottatt en imponerende tilførsel av næringsstoffer fra visnet løvverk, går videre til voksende røtter. Jo flere røtter og jo mer utviklet rotsystemet er, desto bedre vil pærene overvintre. Derfor er det høsten som er den mest passende tiden for planting, samt transplantasjon av påskeliljer..

En annen viktig fordel med høstplantingen gjelder blomstringen av planter. Etter å ha vokst tette røtter og herdet i hagen om vinteren, vil slike busker definitivt blomstre om våren. Men hvis på denne tiden av året bare løkene er plantet, er de fortsatt svake og det er få næringsstoffer for dannelsen av peduncles.

Påskeliljer – når skal jeg plante løk om høsten

tidspunkt for høstplanting av påskeliljerPlantingsdatoer avhenger av klimaet i den voksende regionen, men det er en regel. Pærene bør ha minst 2-3 uker i reserve før frost, slik at de får tid til å vokse røtter. Plantering utføres i jord, hvis temperatur er omtrent 10 ° C varme.

Lignende forhold forekommer:

  • i de sørlige regionene – i midten av september (noen ganger i slutten av måneden);
  • på territoriet til Moskva-regionen og i midtbanen-fra midten av august til midten av september;
  • i Sibir og Ural – fra tidlig til midten av august.

Når det gjelder ly, ligger pærene i de fleste tilfeller godt i dvale uten det. Men i regioner med vanskelige værforhold anbefales det å mulch påskeliljer godt. Og hvis plantingsdatoene ble savnet og frosten traff tidlig, bør toppen fortsatt være dekket med lutrasil eller i det minste grangrener. Dette gjelder også varianter med lav vinterhardhet..

Høstplanting av påskeliljer trinn for trinn

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor