15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sist høst arbeidet i hagen – hvordan behandle hvitløk før planting for vinteren

I fjor ble hvitløksbedene mine ganske syke, jeg vet ikke engang hva, men mindre enn en halv rose. Eller en slags sykdom drept, eller skadedyr. Det er allerede på tide å plante igjen, og jeg vil virkelig ikke like å gjenta situasjonen. Hvordan behandle hvitløk før planting for vinteren? Hvis jeg bare suger det med kaliumpermanganat, er det nok, eller det trengs noen spesielle preparater?

hvordan behandle hvitløk før planting for vinteren Vinterløk plantet om høsten gleder seg med en tidlig høst og store fedd. Og slik at dette virkelig er slik, og kulturen ikke lider av sopp og forskjellige insekter, er det viktig å vite hvordan man skal behandle hvitløk før planting for vinteren. Ofte har en kultur allerede tegn på begynnende bakteriose. Årsakene til bakteriell råte kan være forskjellige, for eksempel ble hvitløk gravd opp tidlig eller lagret feil. Men det tristeste er at denne sykdommen, hvis ingenting blir gjort, vil overføres til nye planter som vil vokse fra hvitløksfedd. Derfor er forebyggende behandling ikke bare en ønskelig prosedyre, men også en obligatorisk. Hvis det er den minste tvil, er det bedre å spille det trygt på forhånd. Dessuten er det ikke så vanskelig å gjøre dette, fordi hver sommerboer har de fleste midlene hjemme..

Hvordan behandle hvitløk før planting for vinteren – folkemåter

dynke hvitløk i askelut før planting Mange gartnere, spesielt for forebyggende formål, bruker mer skånsomme behandlingsalternativer. For eksempel har følgende fungert godt:

  1. Vanlig steinsalt, 1 ss. l. for 1 liter vann. Bløtlegg hvitløk i 20 minutter.
  2. Ask, spesielt fra bjørk eller furu. For 3 liter vann 3 ss. aske, varm opp, la den avkjøles og sette seg. Samle den klare asken og suge nellikene i den i 2 timer.
  3. Kaliumpermanganat. Soak i 5-10 minutter i en rosa løsning.
  4. Bjørketjære – sparer fra løkfluer og sykdommer. Løs opp 1 ss i en liter vann. l. tjære og suge hvitløk i 3 timer.

Bløtlegging i askelut vil drepe to fugler i en smekk. For det første, for å ødelegge nematoder, og for det andre er det en naturlig gjødsel, takket være hvilken hvitløk vokser bedre.

Kjemikalier for forhåndsplanting av hvitløk

dynke hvitløk i maksI nærvær av åpenbare tegn på sykdom er det bedre å ringe etter hjelp med tungt artilleri. Hvis du følger instruksjonene og gjør alt riktig, vil det ikke være noen skade på hvitløken, men soppen blir fullstendig ødelagt.

Følgende medisiner er mest effektive mot bakteriose og andre sykdommer i hvitløk:

  1. Kobbersulfat. Løs opp 5 g av preparatet i en liter vann, legg i hvitløk i 10 minutter og tørk.
  2. Fitosporin. Forbered en konsentrert løsning på 0,5 l vann og 10 g av stoffet. Ta deretter 1 ts. dette konsentratet og fortynn det i en liter vann. Bløtlegg tennene i et kvarter.
  3. Maksim. Bløtlegg plantematerialet i 30 minutter i en løsning av en liter vann og en ampull av stoffet.

Hvordan forberede hvitløk til vinterplanting og hvordan den skal behandles

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor