15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi planter allium om høsten: når, hvor og hvordan

En nabo delte med meg alliumløker og sa at de kan plantes nå, uten å vente på våren. Fortell meg når det er bedre å plante allium om høsten, og hvordan forholder planten seg til delvis skygge? Hørte at han trenger solen, og mitt eneste ledige område er litt skyggelagt.

plante allium Store blomster eller små fine baller av blått, rosa eller gult kan ofte finnes i blomsterbed. Dette alliumet er en av de mest upretensiøse plantene fra løkfamilien. Den enkle, men grasiøse skjønnheten gjenspeiler fullt ut blomstens natur, fordi dyrking ikke krever mye innsats i det hele tatt. Hvis du i utgangspunktet planter et allium i tide og velger riktig sted for det, vil det i fremtiden glede seg over blomsterstandskulene hvert år.

Når skal man plante?

Oftest begynner de å plante et allium om høsten, siden det på dette tidspunktet allerede kan dannes røtter på løkene og ved begynnelsen av en stabil lav temperatur har planten tid til å slå rot og bli sterkere, noe som sikrer en vellykket overvintring i vinteren åpen mark. Den nøyaktige tiden når du kan plante allium om høsten, avhenger av vekstområdet og varierer fra andre halvdel av september til oktober..

Blad på trær kan tjene som en guide: Så snart de begynner å falle av, kan du begynne å plante.

Erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å plante tidlige og mellomblomstrende varianter av allium før vinteren, men typer løkskultur med sene blomstringstider roter ganske godt om våren og klarer å blomstre i planteåret.

Den optimale lufttemperaturen for høstplanting av allium er minst 10 grader Celsius.

Hvor å plante?allium

Allium, som de fleste blomstrende avlinger, trenger god belysning, så det er viktig å tildele det et område som er utsatt for solen i minst 6 timer. Det er imidlertid fullt mulig å dyrke denne blomsten selv i lett halvskygge, men i dette tilfellet er det bedre å plante kompakte lave varianter av allium der, siden plantens stilker strekker seg og svekkes ved utilstrekkelig lys. Høye, storblomstrende arter kan bryte under vekten av blomsterstanden.

Når det gjelder jorden, kan allium vokse i nesten hvilken som helst jord, men de tåler absolutt ikke tung og tett jord – i den begynner løkene å råtne.

Hvordan plante?blomstrende allium

Når du planter løk, bør du bli guidet av følgende parametere:

  • avstanden mellom hullene skal være fra 30 til 50 cm;
  • dybden på selve hullet må være minst to løkdiametere.

Alliumpærer bør plantes med den spisse spissen oppover – det er fra dette stedet at stammen vil vokse i fremtiden.

Rottet gjødsel kan legges til hullene, og etter planting, komprimere jorden rundt den og mulch den med torv.

Allium voksende video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor