15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan sprøyte en mutter om våren fra sykdommer og skadedyr

Fortell meg hvordan du sprayer mutteren om våren? I huset vårt på landet er det flere unge trær som først nylig har begynt å bære frukt. På høsten la jeg merke til at bladene på et av dem var dekket med brune flekker. Behandlet med kobbersulfat. Resten av trærne ser ut til å være friske foreløpig, men jeg vil beskytte dem.

hvordan sprøyte en mutter om våren Valnøtt generelt er en av de mest hardføre avlingene, men selv den er ikke immun mot ulike sykdommer og skadedyr. Hvis du vil bevare din fremtidige høst, er det viktig å vite hvordan du sprayer mutteren om våren. Tross alt er denne perioden den mest gunstige for forebyggende behandling av hagen. Rettidig sprøyting med de nødvendige preparatene vil bidra til å beskytte trær mot sykdommer og skadedyr. Og hvis problemet skjedde, er det desto mer nødvendig å starte behandlingen i tide for å forhindre plantens død..

Hvordan sprøyte en mutter om våren for sykdommer

nøttebakteriose En av de vanligste nøttesykdommene er bakteriose. Det manifesterer seg om våren, når unge blader begynner å blomstre på grenene. Først vises små mørke flekker på dem. Over tid blir flekkene større og sprer seg langs venene til hele bladet mørkner og tørker. Unge skudd blir også syke. På dem har flekkene en langstrakt form, og deretter bøyes og tørker grenen helt, uten å utvikle seg. Hvis sykdommen manifesterer seg på fruktstadiet, påvirker den frukten selv, noe som fører til at de faller.

En annen “svøpe” av nøtter er marsoniasis eller bakteriell flekker. Det vises også i form av flekker, bare de er først hvite og deretter mørkere. Sykdommen begynner sin utvikling på toppen av grenene, og påvirker til slutt hele skuddet. Det tørker opp, og fruktkjernene begynner å råtne.

bordeaux blandingDu kan spare nøtteplantinger fra disse sykdommene hvis du sprayer trærne med Bordeaux -væske fire ganger, nemlig:

  • når nyrene bare begynner å åpne seg;
  • før blomstring;
  • på slutten av blomstringen;
  • på fruktdannelsesstadiet.

Ved første sprøyting bør konsentrasjonen av arbeidsløsningen være 3%. I de neste tre gangene er en 1% løsning nok. For maksimal effekt kan urea tilsettes (0,3%).

Vårbehandling av valnøtter fra skadedyr

nøttemideNøtter er mest elsket av skadedyr som:

  • vorte midd;
  • gruvemøl (flekkete);
  • Amerikansk hvit sommerfugl;
  • eplemøl.

lepidocideFor å forebygge og når disse insektene blir funnet, er det bedre å spraye trær med biologiske produkter, for eksempel Lepidocide. Samtidig er det viktig å ha tid til å gjøre dette før blomstringen begynner. Hvis øyeblikket er savnet og det er for mange insekter, kan du bruke en engangsbehandling med Decis Profi.

Vårsprinkling av nøtter med kobbersulfat – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor