15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi skyter om høsten, spiser om vinteren – Idared epletre, variasjonsbeskrivelse

Hvilken art tilhører Idared epletreet, en beskrivelse av sorten, modningsdatoer og spesielt vinterhardhet kan du finne ut i detalj? En gang om vinteren ble jeg behandlet på disse eplene. Først trodde jeg at de var importert, fordi de nesten ikke luktet i det hele tatt, ikke som fruktene våre fra vår egen hage. Da jeg prøvde det, ble jeg overrasket – veldig saftig, men litt sur, men jeg liker sånne. Så jeg bestemte meg for å plante denne sorten for meg selv. Vil den vokse i midtbanen?

epletre idared variasjon beskrivelse På begynnelsen av 1800 -tallet utviklet amerikanske oppdrettere en eplesort med høyt utbytte, utmerket smak og lang holdbarhet. Dette er Idared epletreet kjent for alle gartnere, beskrivelsen av variasjonen har mange fordeler. Og dette er ikke bare en ganske høy smaksscore. Hvert år, som gir en stabil og rik høst, vil epletreet gi deg en tilførsel av vitaminer til våren. Og det som er mest interessant – den saftige fruktkjøttet avslører smaken gradvis, nettopp under lagringsprosessen..

Epletreet Idared – sortbeskrivelse

epletreet idared De ikke mindre kjente variantene Wagner og Jonathan ble foreldre til epletreet. Treet kjennetegnes ved sin vekstkraft, men bare i ung alder. Etter at frukten er kommet inn, er utviklingen ikke lenger så rask. Høyden på epletreet overstiger ikke 4 m, kronen har en sfærisk form. Grener som vokser i en spiss vinkel mot den sentrale stammen “se til himmelen”.

Siden skuddene er svært forgrenede, tykner kronen raskt. Vanlig hårklipp for denne varianten er ganske enkelt nødvendig for å tynne ut kronen. Ellers vil en betydelig del av avlingen ganske enkelt smuldre, fordi fruktene ikke vil ha nok lys til modning..

Idared vokser hovedsakelig i et varmt sørlig klima – vinterhardheten er på et gjennomsnittlig nivå. Oppdretterne lyktes ikke med å øke sortens immunitet mot skorpe og mugg. Uten forebyggende behandlinger vil det ikke være lett å bevare avlingen og selve treet.

Modningstid, utbytte og smak

epler idaredSorten tilhører vinteren, epletreet blomstrer i slutten av april – begynnelsen av mai. Avlingen høstes i september, på stadium av teknisk modenhet. Fruktene avslører sin smak fullt ut nærmere februar. De blir veldig saftige, og det hvite finkornede kjøttet er fast og rett knase, mens duften ikke uttales. Selve eplene er rødlige, store, veier i gjennomsnitt omtrent 200 g, litt koniske i formen. Selv om huden er tynn, er den veldig sterk og beskytter massen pålitelig under langvarig transport. Fra et ungt epletre kan du ta minst 30 kg epler, og et voksen tre gir omtrent 100 kg årlig. Samtidig trenger den ikke pollinering..

Hvordan skiller sorten seg fra andre epletrær

epletre idared variasjon beskrivelse fordeler og ulemperApple tree Idared omgår mange moderne hybrider i sitt stabile utbytte. I tillegg, blant andre fordeler med sorten, er det verdt å merke seg:

  • selvfruktbarhet;
  • smaker godt;
  • transportabilitet;
  • lang holdbarhet (til våren).

Men ikke uten sine ulemper. For det første, på grunn av den gjennomsnittlige vinterhardheten, kan epletreet ikke dyrkes overalt. I tillegg trenger den obligatorisk behandling for å beskytte mot sykdommer..

Videogjennomgang av det fruktige epletreet Idared

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor