15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plommesort Ungarsk Donetskaya – den tidlige modne lederen på hermetiske varianter

Fortell oss hva som er sorten av ungarske Donetskaya -plommer? Jeg kjøpte en frøplante spesielt for å lage hjemmelagde svisker, jeg fikk til og med en oppskrift. Hvor lenge skal man vente på høsting, og når kommer den første frukten? Og et spørsmål til: hvordan vinner Donetsk -plommen? Generelt har vi ganske varme om vinteren, men noen ganger er det kortsiktige alvorlige frost..

plommesort ungarsk Donetsk Plommesyltetøy er en av de deiligste, og hva kan vi si om alles favorittsvisker. Plommesorten ungarsk Donetskaya er ideell for produksjonen og ikke bare. Store saftige frukter modnes mye tidligere enn andre arter. Selv på en kald sommer kan du høste en god høst – halvmodne plommer “når” godt i spiskammeret.

Plomme Donetskaya er resultatet av seleksjonsarbeidet til ukrainske forskere. Ganske “gamle” arter, avlet tilbake i 1951.

Beskrivelse av sorten

plomme ungarsk Donetsk ungarsk vokser til en ganske anstendig størrelse – treets høyde kan nå 5,5 m. På grunn av det faktum at skuddene ligger i en vinkel, danner plommen en bred og spredt, men hevet krone. Ung årlig vekst krøller litt.

Sorten tilhører tidlig raskt voksende. Den første høsten modnes allerede 4 år etter plantingen av frøplanten, i andre halvdel av august. Blomstrer senere, slik at eggstokken ikke fryser. Fruktene i seg selv er store, veier opptil 30 g hver, litt langstrakte, som ligner en dråpe. Huden er brunblå, dekket med en blå blomst. Massen er saftig, tett, lys grønn i fargen, med en liten syrlighet og søt aroma. Steinen er liten, den skiller seg godt. Plommer kan brukes til å lage kompott, konserver og svisker. De tette fruktene transporteres godt og kan lagres i et par uker etter fjerning. Opptil 40 kg plommer høstes fra et voksen tre.

Donetsk plomme er selvfruktløs, men tilstedeværelsen av en rekke pollinatorer vil øke utbyttet. De kan være ungarsk italiensk, Altana, Anna Shpet.

Plommesort Vengerka Donetskaya: fordeler og ulemper

Ungarske frukterAv fordelene med sorten er det verdt å merke seg dens slike funksjoner:

  1. Stabilt utbytte uavhengig av værforhold.
  2. Høye smakskarakteristika. Donetsk ungarsk er anerkjent som en av de beste varianter av hermetikkgruppen.
  3. Mulighet for transportbarhet uten skade på frukt og lagring av avlingen i en viss tid.
  4. Tidlig modenhet.
  5. Selvfruktbarhet.
  6. Høy motstand mot moniliose.

Sorten har bare noen få ulemper, men de skader ikke ryktet spesielt. Hvis andre halvdel av sommeren viste seg å være kald, har plommene ikke tid til å modnes fullt ut, men “nå” i modning. En annen nyanse er gjennomsnittlig vinterhardhet. Hvis vinteren er hard, fryser skuddene litt, men i løpet av plommesesongen blir den restaurert.

Ungarsk plomme, høsting – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor