15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Og hvordan er det med naboer eller Planting løk for vinteren i Hviterussland

Har løkplantingen for vinteren i Hviterussland noen særegenheter? Jeg flyttet hit i sommer etter ekteskapet, mannen min ble tilbudt en god jobb og fikk et lite privat hus. Nå behersker jeg hagen, jeg vil plante litt løk slik at jeg tidlig på våren har mine egne grønnsaker til salaten. Jeg bodde i Moskva -regionen, vi hadde frost der i slutten av oktober, så jeg plantet den i begynnelsen av måneden. Og nå hvordan du skal være?

plante løk for vinteren i Hviterussland Teknologien for å dyrke løk, inkludert metoden for vinterplanting, har felles krav i nesten alle tidligere sovjetiske land. Unntaket er hovedsakelig tidspunktet for avstigning, fordi klimaet noen ganger er ekstremt annerledes. Planting av løk for vinteren i Hviterussland utføres vanligvis i henhold til de samme prinsippene som å dyrke det i de russiske åpne områdene. Imidlertid er det fortsatt noen nyanser. Først av alt, og dette er det viktigste, er det verdt å bestemme tidspunktet for løkene i jorden. Og velg også den mest lønnsomme sorten når det gjelder avling i det lokale klimaet.

Å plante løk for vinteren i Hviterussland – vi bestemmer tidspunktet, med tanke på klimaet

når du skal plante løk for vinteren i Hviterussland Det ville være feil å bruke sådager som en retningslinje, for eksempel i Sibir eller Ural. Dette vil føre til for tidlig planting, og løken får tid til å spire, noe som vil forverre både overvintringen og fremtidig avling. Klimaet i Hviterussland er mildere, og vinteren kommer nesten i henhold til kalenderen. Mens det i de nordlige russiske regionene allerede i november kan være gode frost.

Hviterussiske gartnere plantet løk i slutten av oktober – begynnelsen av november. Men samtidig blir de også guidet av værforholdene. Hovedregelen er å ha tid til å plante minst 10 dager før frost. Denne tiden er nok til at løkene slår rot, men ikke spirer..

Hvilken løk er bedre å plante før vinteren

Hviterussisk løk vetrazEn annen anbefaling som kan brukes til hviterussiske bønder eller sommerboere er å plante bedre sonede varianter. Selvfølgelig er det mange hybrider nå, men det er bedre å bruke lokal avl. Det blir opprettet under hensyn til forholdene i det lokale klimaet. Slike løk er vanligvis svært motstandsdyktige mot lave temperaturer, men har samtidig et høyt utbytte..

Før vinteren blir løk oftest plantet, hvorav hviterussere roser og elsker følgende varianter:

  • Farging;
  • Kryvitsky Ruzhovy;
  • Skarb Litsvinaў;
  • Bris.

Funksjoner ved høstplanting av løk

hvordan plante løk for vinteren i HviterusslandI Hviterussland planter de også frø og frøplanter. Hver type plantemateriale har sine egne nyanser av planting:

  1. De tar den minste sevok, ikke mer enn 12 mm, så vil den ikke gå inn i pilen, men vil gi en god kålrot.
  2. Frø blir sådd ikke om to uker, men like før frostene. Hvis du gjør dette tidligere, vil avlingene spire og lide, helt til døden..

Når du planter om høsten, blir løken ikke gjennomvåt, og rotkragen blir ikke kuttet av. Samtidig er hagesengen gjort dypere enn om våren for å beskytte avlinger mot frost..

Hvis vinteren kommer til å bli tøff, noe som vanligvis ikke er uvanlig for Hviterussland, blir løksengene om vinteren i tillegg isolert ved mulking med råtnet gjødsel. Det vil tjene som gjødsel, og vil beholde varmen med fuktighet. Hvis det ikke er gjødsel, kan sagflis brukes til dette formålet, men om våren må de fjernes fra sengene..

Det er alle finesser ved hviterussisk løkdyrking ved høstplantemetoden. Som du kan se, er de ikke veldig forskjellige fra våre..

Å plante løk før vinteren i detalj

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor