15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krøllete mirakel – spiral albuka, funksjoner i utvikling og omsorg

Fortell oss hva spiralalbukaen er. Jeg vet bare at dette er en løkplant – jeg kjøpte nylig et par løker og plantet dem. De har allerede gitt flere blader, lange og tynne. Hvordan ser en voksen busk ut og vil den blomstre? Og hvordan ta vare på denne blomsten hjemme?

albuca spiral Hvis de fleste løk vokser for sin flotte blomstring, går plantens knopper rett og slett tapt mot bakgrunnen til de originale bladene. Spiralalbuka vil overraske deg både med sitt utseende og vedvarende karakter, fordi det ikke er for ingenting at det tilhører sukkulenter. Det ser ut til, hva har løkrepresentanten å gjøre med sukkulenter? Men det er nettopp dette som tilhører de mest upretensiøse avlingene som forklarer plantens utseende. I hjemlandet, i det varme Afrika, lærte albucaen å overleve i tørke nettopp takket være løken og bladets evne til å krølle seg. Ved å redusere fordampningsområdet beholder plantene dermed verdifull fuktighet. Og de får et veldig dekorativt utseende, noe som gjør albuka til en velkommen gjest på våre vinduskarmer. Dekorativt løvverk, upretensiøsitet og til og med blomstring, om enn beskjeden – dette er hva en albuka er attraktiv for blomsteroppdrettere.

Spiral albuka

blomstrende albuka Planten tilhører aspargesfamilien. Blant de nærmeste slektningene er dracaena, nolina, asparges og mange andre kulturer..

Det første karakteristiske trekket ved selve albuca er rotsystemet – det presenteres i form av en ganske stor pære med en diameter på opptil 5 cm. Pæren har en litt flat form og er malt hvit. Tynne, men kjøttfulle blader vokser fra midten og danner en tett rosett over tid. De er til og med bare i den nedre delen, nærmere pæren, mens de på toppen effektivt vrir seg inn i en spiral. Høyden på rosetten overstiger ikke 15 cm, men den er vridd. Hvis bladene rettes ut, blir de 2 ganger lengre. Totalt vokser hver rosett omtrent to dusin blader.

Jo varmere og lettere det er i rommet, jo mer “spiraler” virvler. Motsatt, i et kjølig og skyggelagt rom, vil albuka bare være litt bølget..

sovende periode for albucaDet andre trekket ved albuca er dens vegetative periode. I en tid hvor mange innendørs blomster er i dvale om vinteren, vokser den løkformede saftige bladverket aktivt for å blomstre om våren. Blomstene er ikke spesielt spektakulære: små gulaktige klokker, samlet i en løs blomsterstandsbørste. Selv om peduncle i seg selv er kjøttfull, blåaktig i fargen, ganske stor, 2 ganger høyere enn bladrosetten. Og blomstene av noen typer albuka avgir en behagelig vanilje aroma. Nærmere sommeren, når blomstringen slutter, trekker pæren seg tilbake..

Funksjoner ved dyrking av albuka hjemme

albuka spiral how to careGitt toleransen for høye temperaturer og evnen til å beholde fuktighet, vil det ikke være noen problemer med å plante og ta vare på det saftige. Det viktigste er å gi den god belysning og temperaturfall som trengs for blomstring. Om sommeren er dette ikke viktig, fordi pæren ikke vokser, men allerede på slutten av høsten må den forberedes for blomstring. For å gjøre dette, i det siste tiåret i november, plasseres potten med planten i et kjølig rom med en temperatur på ikke høyere enn 15 ° C varme. Men det er ikke alt: det må være en temperaturforskjell på opptil 5 ° mellom dag og natt for at blomsterstengler skal dannes.

For resten er omsorg for albuka enkelt:

  • rikelig, men sjelden, vanning under blomstring og veldig dårlig – i dvale;
  • fôring to ganger i måneden med mineralgjødsel for sukkulenter, men bare i vekstsesongen;
  • transplantere løkene om høsten (på slutten av resten).

Albuca reproduserer hovedsakelig vegetativt ved hjelp av datterpærer. De skilles og sitter under høsttransplantasjonen. Frømetoden er også mulig, men mer plagsom. Frø spirer ikke godt, frøplanter vokser i lang tid, dessuten beholder de ikke forskjellige egenskaper.

Spiral albuka – omsorg og reproduksjon

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor