15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sagan-daila urt medisinske egenskaper av naturlig energisk

Hvilke sykdommer hjelper sagan-daila-urten med? Kan du fortelle meg de medisinske egenskapene til denne planten? Nylig begynte hun å bli sliten, en nabo rådet meg til å kjøpe dette ugresset og drikke. Hun sier at hun gir styrke, dessuten er det bra for hjertet. Har hun noen kontraindikasjoner? Jeg har hypertensjon, jeg drikker piller hele tiden.

urt sagan dail medisinske egenskaper Hemmelighetene til denne planten ble først oppdaget av tibetanske munker, og siden den har den blitt mye brukt, spesielt innen folkemedisin. Sagan-daila-urten, populær i Fjernøsten, hvis medisinske egenskaper er kjent for hver lokal healer, har funnet sitt publikum i landet vårt. Og det er ikke overraskende, for det er denne planten som er kreditert med mange helbredende egenskaper. Urten er spesielt nyttig for nervesystemet, et naturlig beroligende middel. Og den antiinflammatoriske effekten gjør at planten kan brukes til behandling av andre sykdommer. Hva er denne naturgaven og hvor brukes den??

Hva er sagan-daila urt

Sagan Daila Det vitenskapelige navnet på planten er Adams ‘rhododendron. Dette er en kort busk på opptil 40 cm i høyden med små langstrakte blader. Fra midten til nesten slutten av sommeren blomstrer den vakkert med blekrosa blomster, samlet i blomsterstand-skjold. Det er bladene og blomstene til rhododendron som brukes til å tilberede medisinske avkok. Dens naturlige habitat er territoriet i Fjernøsten med et temperert klima. Busken finnes også i India, Japan og Kina..

adams 'rhodendron eller sagan dyle

Navnet “sagan-daila” ble gitt til rhododendron av Buryats, som også kaller det “Buryat te”. På territoriet til denne republikken blir gresset samlet og brukt så massivt at det begynte å forsvinne. For å bevare kulturen ble den til og med oppført i den røde boken..

Sagan -daila urt – medisinske egenskaper

tørket urt sagan dailaFor tilberedning av infusjoner og avkok samles blomsterblader og blader fra toppen av skuddene og tørkes. Dette gjøres rundt midten av blomstringsperioden, i slutten av juli. Det er på dette tidspunktet at bladene og knoppene akkumulerer mange nyttige stoffer. Rhododendron Adams er spesielt rik på essensielle oljer, flavonoider, tanniner, harpikser, vitamin C og organiske syrer.

Det tørkede gresset er dekket med en lys hvit blomst, som det fikk et annet populært navn på – “hvit vinge”.

Sagan-daila har en rekke medisinske egenskaper, nemlig:

  • beroliger nervesystemet;
  • lindrer hodepine og hevelse;
  • nøytraliserer inflammatoriske prosesser;
  • styrker blodårene;
  • øker kroppens generelle immunitet og tone;
  • senker blodtrykket;
  • fremmer utstrømning av urin og fjerning av stein og sand fra nyrene;
  • reduserer frekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen;
  • forbedrer tarmfunksjonen.

Vannavkok, infusjoner og te, samt alkoholiske tinkturer av sagan-daila brukes til å behandle sykdommer i genitourinære, nervøse og kardiovaskulære systemer. Gresset hjelper også mot virusinfeksjoner og forkjølelse i vintersesongen. Og lindrer også smertefulle symptomer og hevelse i tilfelle leddproblemer.

Kontraindikasjoner for bruk

Sagan Dail buljongGitt noen av egenskapene til sagan-dail, kan ikke alle bruke den. På grunn av den reduserende effekten er slike avkok ikke egnet for hypotoniske pasienter, så vel som for de som har hyperaktivitet. I tillegg anbefales det ikke å drikke urten for gravide, ammende og barn. Og ta det også om natten, gitt tonic -effekten. Og det er viktig å observere doseringen og ikke overskride den. Dette kan føre til bivirkninger i form av hallusinasjoner, kvalme og til og med forgiftning..

Egenskaper og bruk av sagan-dail

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor