15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kalking av jord om høsten – påføringshastighet avhengig av stoffet som brukes

Fortell meg når jorda kalker om høsten, påføringshastigheten og hvilke preparater som brukes for dette. Jeg har det ene hjørnet på kanten av sommerhuset, uansett hva jeg planter der, vokser ingenting. Men villsyren hvert år er nesten midjen min, du kan ikke få den ut. Jeg leste at den vokser i sur jord, noe som betyr at plantene mine ikke slår rot. Så i høst bestemte jeg meg for å prøve å gjøre dette stedet egnet for hageavlinger. Hva kan deponeres og hvor mye?

kalking av jorda i høstpåføring For at hage-, grønnsaks- og blomsteravlinger skal utvikle seg godt, trenger de næringsstoffer, og også en viss surhet i jorda. Ikke alle planter har det bra i sur jord, dessuten har de fleste av dem ikke en slik sammensetning i det hele tatt. For å redusere surheten i jorda og mette den med visse mikroelementer, utføres kalkingen av jorda om høsten, hvis mengde det er viktig å følge nøye. Ikke bare sur, men også alkalisk jord er ikke egnet for lastebiloppdrett og hagebruk. Det blir saltet og forhindrer absorpsjon av kalsium og andre næringsstoffer av planter. I tillegg utføres kalkingen bare når det er nødvendig. Og for dette er det viktig å først bestemme hvilket surhetsnivå på stedet.

Hvordan finne ut om jorden trenger kalking

hva ugress vokser på sur jord Den mest nøyaktige måten å finne ut surheten er på laboratoriet, men ikke alle har en slik mulighet. Samt kjøp av spesielle enheter eller indikatorer. Imidlertid gjør naturen ofte det klart at jorda ikke har nok alkali. Det er nok bare å observere avlingene som vokser i slike områder, til og med ugress..

På sure jordarter føles slike planter godt og vokser aktivt:

 • feltet horsetail;
 • hestesorrel;
 • stort plantain;
 • vill sennep;
 • høylandet er pochechuy;
 • eng kornblomst;
 • sedge;
 • oxalis;
 • mose.

I tillegg snakker hvit blomst på jordoverflaten også om behovet for kalking. Og når det samles vann i slike områder, er det rustent, med et brunt sediment og en iriserende film på overflaten av dammen..

Hvorfor kalk om høsten

hvorfor kalkjordHøsten er den beste tiden for kalking, fordi det ikke er nødvendig å beregne og sammenligne denne prosedyren med planting. Det er mulig å avsyrke jorda om våren, men da er det viktig å ha tid til å gjøre det minst 3 uker før planting eller såing.

Den andre viktige fordelen med høstkalking er at den ikke kan utføres samtidig med introduksjon av nitrogengjødsel, og nærmere bestemt ammonium. Som et resultat dannes stoffer ufordøyelige av planter i jorden. Nitrogengjødsling utføres om våren, så det er bedre å overføre deoksidasjonen til høsten og bruke den under graving. Dette vil ikke bare redusere surheten, men også forbedre jordens struktur dobbelt, noe som gjør den løsere og mer fuktgjennomtrengelig..

Kalking er nødvendig for områder med surhet under 5 pH.

Kalking av jord om høsten – påføringshastighet og preparater

kalking av jord om høsten, kalkhastighetenFor deoksidasjon kan du bruke følgende stoffer:

 1. Kalk (lo). For jord med surhet opp til 4,5 er forbruket 0,3-0,5 kg lo per kvadrat. 0,1-0,2 kg er nok for sur jord med en pH på opptil 5,3, og 0,2-0,1 kg for litt sur jord per kvadratmeter areal.
 2. Dolomittmel. Den har en viktig fordel – den kan brukes om vinteren, rett på snødekket. For leirejord med en surhet på 3,5 til 5,3 er påføringshastigheten 0,5 kg per 1 kvm. m., 0,35 kg er nok for lett sur jord. For sandstein bør normene være enda mindre: 0,3 kg per 1 kvm. m. for sterkt sur jord, 0,2 kg – for sur jord og bare 0,1 kg – for lett sur jord.
 3. Tre aske. Med hovedapplikasjonen er hastigheten 600 g per 1 kvm. m., gjentatt deoksidasjon – ikke mer enn 200 g.
 4. Torvaske – 1,8 kg / kvm. for den første applikasjonen og for ytterligere ikke mer enn 400 g.

Hvordan og når du skal lime jorda om høsten

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor