15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Svært dekorativ cineraria sølvaktig – årlig eller flerårig?

Fortell meg, er cineraria sølvaktig – årlig eller flerårig? Jeg kjøpte en frøplante i en gryte om våren og plantet den i hagen. Utover sommeren har busken vokst godt, har blitt så frodig og veldig vakker. Hva skal jeg gjøre med det nå i høst, vintrer det generelt i det åpne feltet, eller forsvinner det og må dyrkes igjen? Eller kanskje grave det opp og bringe det inn i kjelleren?

cineraria sølvfarget årlig eller flerårig I motsetning til andre typer cineraria, som dyrkes for blomstring, plantes sølv som en prydavling. Den største fordelen er vakre utskårne blader med uvanlig farge. Derfor er det ikke overraskende at mange gartnere er interessert i spørsmålet, hva er cineraria sølvaktig, en årlig eller flerårig, denne arten? Etter å ha vokst et frodig teppe med tykke gardiner i løpet av sesongen, er det dobbelt beklagelig å miste slik skjønnhet. Jeg vil beundre de sølvfargede buskene så lenge som mulig, på bakgrunn av hvilke andre, spesielt sterkt blomstrende avlinger, ser veldig fordelaktige ut. Så er det en sjanse til å bevare den dekorative variasjonen?

Cineraria sølvaktig – årlig eller flerårig?

cineraria sølvaktig i hagen Et karakteristisk trekk ved sølvfarget cineraria er en grå dun på bladene. I tillegg har bladplatene en veldig vakker form: de er pinnately dissekert og ganske store. Stenglene på planten er svært forgrenet, så busken vokser frodig. Og hvis du planter flere, vil de vokse og dekke blomsterbedet med et sølvaktig teppe. En ekstra sjarm gir cineraria en mild blomstring. I begynnelsen av juni vises blomsterstengler over løvet, hvis topper blomstrer. Selv om de er små, er de lyse: gul, burgunder, rød, lilla. Det er også hvite varianter, men de ser ikke så imponerende ut, de er tapt mot bakgrunnen til en gråaktig rosett..

Av sin natur tilhører denne typen cineraria fremdeles flerårige planter. Hjemlandet er de varme afrikanske tropene, der cineraria vokser aktivt hele året. Imidlertid er det nettopp med dette at særegenhetene ved dyrking av cineraria i klimaet vårt, som ikke kan skryte av varme vintre, henger sammen..cineraria

De kritiske verdiene som busken dør ved er pluss 4 ° С for den overjordiske delen, og minus 2 ° С for rotsystemet..

Derfor, som en flerårig plante, kan sølvfarget cineraria dyrkes utendørs bare i varme klimaer. I regioner med kalde vintre i hagen vokser den som en årlig. Du kan bare redde kulturen hvis den er godt dekket eller gravd opp og ført til kjelleren for vinteren. Et annet alternativ er å transplantere gardinene i potter om høsten og bringe dem inn i huset.

Funksjoner ved å dyrke en sølvbusk i hagen

hvordan dyrke sølvfarget cinerariaFor at cineraria skal være tykk og luftig, er det bedre å plante den i fruktbar og løs jord. For gruppeplanting må en avstand på minst 20 cm opprettholdes mellom buskene, ellers blir det trangt for dem. Den sølvfargede sorten kan også vokse i delvis skygge. Men solen vil blomstre tykkere og vakrere.

Omsorg for planten er enkel fordi den er upretensiøs. Nok:

  • vanne med jevne mellomrom hvis det ikke kommer regn;
  • mate to ganger i sesongen: om våren – med nitrogen, før blomstring – med kaliumfosforgjødsel;
  • avskårne bleknet blomsterstand rettidig.

I sørlige klimaer kan cineraria overlates til vinteren i hagen, godt dekket med mulch. Men i regioner med frostige vintre blir det enten ganske enkelt kuttet av og vokst på nytt om våren, eller gravd opp og tatt med for lagring..

Voksende og omsorg for cineraria

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor