15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det viser seg at bønner også kan være vakre – bauhinia, orkidétre

Fortell meg, har vi bauhinia, et orkidétre? Datteren ble sendt på forretningsreise til utlandet. Derfra sendte hun et fotografi av henne som stod ved siden av et slikt tre, hvis grener er strødd med store blomster. Jeg ba henne finne ut navnet, begynte å søke i butikkene våre, men så langt har søket ikke blitt kronet med suksess. Jeg ringer og ber henne bringe meg frøene. Men jeg vet ikke om dette treet vil være kaldt i klimaet vårt. Eller den kan dyrkes i en gryte?

bauhinia orkide tre De store, elegante blomstene ligner virkelig på orkideer, men planten har ingenting mer å gjøre med denne familien. Dette er en veldig sjelden gjest i klimaet vårt, både i hjemmet og i hagesamlingen – bauhinia, et orkidétre. Det fikk sitt andre navn nettopp for blomstring. Men ikke bare storblomstret og vakkert, men like langvarig som i orkideer. Men karakteren til denne kulturen er mye mer behagelig. Den største ulempen kan betraktes som økte krav til temperaturinnhold. Det er de som begrenser arealet til dyrking av et tre. Resten av bauhinia er ganske tilstrekkelig. Å vite hva hun liker vil hjelpe deg med å få deg en blomstrende skjønnhet..

Bauhinia – orkidétre innfødt til belgfrukter

orkide tre Bauhinia tilhører belgfrukterfamilien, som bekrefter formen på fruktene sine, lange belger med bønner inni. Men utseendet til selve planten kan være annerledes. I naturen er det oftest høye trær opp til 10 m høyde, men det er også busker og til og med vinstokker. Under naturlige forhold vokser Bauhinia hovedsakelig i tropisk fuktig klima. Den kan også bli funnet i savannen, blant sumpene eller på høylandet. Dette bekrefter nok en gang kulturens og overlevelseens høye tilpasningsevne..blomstrende bauhinia

Bauhinia har to karakteristiske trekk, uavhengig av type:

  1. Originale blader opptil 12 cm lange. Formen ligner et rundt hjerte eller et halvt eple, og den sentrale venen deler bladet i to deler. Og når natten faller på, folder og lukker bauhinia bladene som en elendig mimosa.
  2. Nydelig blomst som begynner midt på våren og varer opptil 5 måneder. Store blomster i form, som orkideer, har en diameter på opptil 15 cm. De har en rekke farger, noen arter har til og med et mønster. Hver blomst lever maksimalt en uke, men en ny knopp åpner seg for å erstatte den..

Det er interessant at treet lukker bladene ikke bare om natten, men også når det er veldig varmt..

Hvordan vokse bauhinia og er det mulig

rom bauhiniaPå våre breddegrader overlever ikke orkideetreet i det åpne feltet. Bauhinia tåler et kortsiktig temperaturfall til minus 5 ° C. Imidlertid vil hun ikke kunne leve konstant under slike stressende forhold. Videre er minimumstemperaturen for tre + 12 ° C. Men ikke konstant, men bare i hvileperioden. Hvis du holder bauhinia hele året med slike indikatorer, vil det ikke blomstre..

Oftest dyrkes den termofile Tropicana som et husplante. Hvorfor ikke, for på denne måten kan du fullstendig kontrollere vekstforholdene. Når det gjelder størrelsen, vokser ikke innendørs orkidétrær over 1,5 m. I tillegg kan høyden enkelt justeres ved å kutte..orkidétre i en gryte

For rom bauhinia, sett av et lyst sted. Dagslyset må være minst 10 timer, ellers blir det ingen knopper. Ta om mulig hensyn til luftens høye fuktighet. Vann treet ofte, men rikelig. I vekstsesongen må du mate med et mineralkompleks for blomstrende planter. Om sommeren kan potten tas ut, men hvis temperaturen synker under pluss 15 °, må treet tas inn i huset. Om vinteren begynner det en sovende periode, og på dette tidspunktet er det bedre å holde treet kjølig, ved 12-15 ° C varmt, slik at det vil legge blomsterknopper. Begynn i en alder av tre år, begynn å danne en krone nær et tre eller en busk, og knip toppen av skuddene.

Hvordan dyrke bauhinia fra frø

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor