15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi tilbereder medisinske råvarer – når furukegler høstes for medisin

Jeg vil lage en tinktur av kjegler for hypertensjon. Fortell meg, når blir konglene høstet for medisinen? En gang ble mor behandlet med en slik tinktur, og etter det gjorde hun uten piller i lang tid. I fjor begynte også hypertensjon å plage meg, men på en eller annen måte vil jeg ikke bytte til piller med en gang. Jeg lagret min mors oppskrift, men den indikerer ikke hvilke knopper som trengs, unge eller modne.

når kongler høstes for medisin Pine er kjent ikke bare for sin nåletre, men også for sine medisinske egenskaper, hvorav de fleste finnes i fruktene. Ved matlaging brukes de til å lage syltetøy, honning og til og med mel, og i medisin er kjegler grunnlaget for mange folkeoppskrifter. For å forberede en virkelig helbredende potion, er det viktig å vite når furukeglene høstes for medisinen. Hvis små små knopper er egnet for syltetøy, vil de være lite nyttige for medisinske formål. Først etter at fruktene har samlet opp nok nyttige stoffer, kan de tjene som råvarer for tinkturer for mange sykdommer..

Når furukegler høstes for medisin

når du skal plukke grønne knopper For forskjellige formål er frukt av forskjellig modenhet nødvendig. Den spesifikke tidspunktet for innkjøp av råvarer avhenger også av dette:

  1. Unge kjegler for tinkturer høstes når de vokser opp, huden blir litt grovere, og fruktene vil samle nyttige stoffer. Dette finner sted på forsommeren og kan høstes til midten av juli. Senere høsting mister sin betydning etter hvert som knoppene eldes og blir grovere..
  2. Modne knopper, som dannet seg i fjor, høstes på slutten av vinteren eller våren, til slutten av mai. På dette tidspunktet begynner fruktene med frø å åpne seg..

Det anbefales ikke å høste knopper for medisinske formål om sommeren, spesielt på slutten av den varme sesongen. Hengende på grenene og blir vasket mer enn en gang av regnet, absorberer fruktene fuktighet og svelle. Den brennende sommersolen tørker dem deretter tilbake til sin forrige tilstand, men bare dette endrer sammensetningen av knoppene. Som et resultat av disse prosessene går mange næringsstoffer tapt, inkludert harpiksen som dekker knoppene..

Hvilke støt må plukkes og hvilke er ikke egnet

når du skal plukke modne knopperFørst er “plukk” i dette tilfellet stikkordet. Fruktene skal være rett fra treet, og de som falt til bakken skal ikke tas. Ikke bare er disse for det meste gamle støt, der det praktisk talt ikke er noe nyttig. Så de kan også være en grobunn for muggsopp etter at de har ligget under et tre. Å lage medisin fra slike råvarer betyr å lage nesten en gift, og du kan ikke ta den.

Nå når det gjelder fostrenes alder. Som allerede nevnt er unge små humper ikke egnet for medisin på grunn av utilstrekkelig mengde næringsstoffer. De kan bare rives for syltetøy. Men de gamle to år gamle fruktene av grå eller nesten svart farge er heller ikke egnet. De har hengt på grener lenge, knapt holdt på og har klart å miste alle sine nyttige egenskaper..

Og den siste nyansen: den mest nyttige er hunnkegler. De vokser enkeltvis, er mer avrundede og får en rødlig fargetone når de modnes. Mens hannkegler er små, ovale i form, med et gult skjær, lokalisert i små grupper. Etter å ha produsert pollen, blekner de i juni.

Hvor, når og hvilke furukegler som skal samles

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor