15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjør deg klar for en ny sesong i hagen: hvordan behandle peoner om våren

Fortell meg hvordan du behandler peoner om våren for forebygging og fôring? I år mistet jeg favorittsorten min med hvite doble blomster. Jeg var ikke på dacha på lenge, og ved ankomst så jeg en vissen busk. Jeg gravde til og med litt i håp om at røttene var igjen, men jeg la merke til bare råte rester og noen insekter. Nå er jeg redd for at resten av peonene ikke vil gå tapt heller. Hvilke medisiner kan de behandles for å forhindre sykdommer og skadedyr? Og hvordan å mate slik at buskene blir sunnere?

hvordan behandle peoner om våren For at peonene dine skal blomstre frodig og hvert år, må de være sunne. Og plantens helse avhenger først og fremst av sterk immunitet og forebygging av sykdommer, samt god ernæring. Derfor er det viktig for hver gartner å vite hvordan de skal behandle peoner om våren. Forebyggende behandlinger med soppdrepende midler vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle soppsykdommer. Og gjødsling med gjødsel vil gi peoner næringsstoffer som er nødvendige for vekst av busker og dannelse av blomsterstilker..

Hvordan behandle peoner om våren fra sykdommer og skadedyr

peoner om våren Oftest lider peoner av soppsykdommer, nemlig grå råte. Kald vår er hennes favorittvær, og under slike forhold henger plantestenglene ned og råtner.

For å behandle blomster mot sopp:

  • tidlig på våren, søl jorden med en løsning av kaliumpermanganat;
  • etter spiring – spray unge skudd og jorda under den med et soppdrepende middel, for eksempel Previkur;
  • de vokste buskene behandles med Topsin-M (den kan brukes i varmt vær, under blomstring, annenhver uke).

fufanon fra skadedyr av peonerFor å forhindre og bli kvitt skadedyr (biller, larver, maur), spray planter med insektmidler. Legemidlene Fufanon, Iskra, Karbofos fungerer godt.

Hvordan mate peoner

Unge ettårige pioner trenger ikke fôring. Rotsystemet deres er fortsatt lite og krever ikke mye. Det vil være nok for sesongen med gjødsel som du la til da du plantet. Begynn å mate slike busker fra det andre leveåret..

hvordan å mate peoner om vårenDu må ta vare på ernæringen til voksne hageskjønnheter allerede i begynnelsen av våren, så snart de viser sine spirer. Generelt kan all fôring deles inn i fire trinn:

  1. Når spirer vises, bruk nitrogengjødsel under dem. Det kan være ammoniumnitrat (20 g per 1 kvadratmeter), en liten mengde treaske. Etter et par uker må du mate blomstene med organisk materiale. Peoner reagerer godt på mulleinoppløsning (for 10 deler vann, 1 del konsentrat).
  2. Under spirende fase, mate buskene med fosfor-kaliumpreparater, tilsett dem i vannet når du vanner. For eksempel vil 25 g nitrofoska være nok for en busk..
  3. Under blomstring, behandle peonene på bladet med Plantafol (merket 20.20.20.). Slike behandlinger kan utføres hver 10. dag om kvelden..
  4. Etter blomstring trenger peoner kalium. Det vil hjelpe dem å overvintre bedre og legge nye blomsterknopper for neste sesong. Hvis jorda din er alkalisk, tilsett kaliumsulfat, hvis sur, tilsett aske.

Det beste av alt er at peoner assimilerer gjødsel i flytende form. Bare ikke glem å vanne dem litt på forhånd, slik at bakken er fuktig..

Peoner om våren: behandling, fôring, behandling

https://www.youtube.com/watch?v=XMtErAgMRHw

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor