15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskytter høsten – hvordan plante løk slik at det ikke er piler

Fortell meg hvordan du planter en bue slik at det ikke er piler? I fjor var nesten hele høsten min bortskjemt på denne måten. Som vanlig kjøpte jeg løkene for planting, det ser ut til at jeg plantet dem ikke for tidlig. Riktignok fikk vi plutselig god frost i mai måned. De tidlige potetene frøs, og så blomstret løken min nesten helt. Kan en slik endring i været ha bidratt til dette?

hvordan plante en bue slik at det ikke er skyttere Utseendet til løkblader (piler) er bare bra i ett tilfelle – hvis du først planlegger å dyrke den for å samle frø. Men for en god høst av store og saftige løker, bør dette fenomenet ikke være tillatt. Hvis du ikke vet hvordan du skal plante en bue slik at det ikke er piler, spiller det ingen rolle, det er ikke noe vanskelig med det. Det viktigste er å følge plantingsreglene, velge den optimale timingen for implementeringen og forberede plantemateriale. Brudd på teknologien vil føre til det faktum at løkene aktivt kommer inn i hekkestadiet og begynner å blomstre. Og siden de samme blomsterstilkene begynner å velge nyttige stoffer fra rotavlingen, vil det ikke lenger være mulig å samle store løker. Så hvordan unngår du det??

Hvordan plante en bue slik at det ikke er piler – regel 1: ikke haste

når du skal plante løk Hvis du vil knase med saftige grønne fjær tidlig på våren, plant en seng før vinteren spesielt for dette formålet. Selvfølgelig er vinterløksorter mer utsatt for skyting, men i dette tilfellet vil det ikke være så viktig, fordi du trenger greener. Og for høsting av rotavlinger må du vente på varmen. Landing i kaldt underlag fører til “omprogrammering” av baugen. Etter å ha mottatt stress, kaster han all sin styrke og nyttige stoffer til fortsettelsen av familien og begynner å skyte.

Andre regel: velg kvalitetsmateriale og forbered det for planting

hvordan behandle sevok før plantingUansett hvor praktisk det er å plante store løker, kjøp bare små sett. Det er han som da vil gi deg en sjenerøs høst, mens store løker skyter oftere, og store rotvekster ikke vil vokse.

Foreløpig forberedelse av settet vil beskytte det mot både sykdommer og et voldelig ønske om å skyte:

  1. Før du setter pærene inn i huset, på et varmt sted, og la dem tørke godt i et par dager. Enda bedre, en uke.
  2. Suge deretter i tre timer i saltlake (1 ss salt per liter vann). Det vil hjelpe frøet til å slå rot raskere og bedre..
  3. Skyll og suge i to timer i en svak løsning av kaliumpermanganat. Det vil redde deg fra sykdom..
  4. Etter bløtlegging må du tørke sevok godt og først begynne å plante.

Hvis settet ikke ble lagret riktig, kan dette også føre til at det vises piler. For høy luftfuktighet, hyppige temperaturendringer eller for varmt rom fremkaller skyting. Forresten, spiret sevok er heller ikke tilrådelig å plante. Denne “tidlige modningen” vil stige tidligere enn andre, og vil veldig raskt gå over i blomstringsfasen.

Tredje regel: gi sengene fuktighet

regelmessig vanning som forebygging av skytingTørking av jorda og mangel på fuktighet påvirker løk på samme måte som planting i kald jord. Igjen stress, og igjen prøver plantene å overleve ved å begynne å blomstre. For å forhindre at dette skjer, vanner plantene regelmessig, med tanke på naturlig nedbør. Men ikke glem at det største behovet for fuktighet i en avling bare er i begynnelsen av vekstsesongen. Jo eldre og jo nærmere høsting, desto mindre vann trengs. Her utløses den motsatte effekten, og pærene begynner å råtne fra vannlogging..

Det er alle triksene med å dyrke store løk, som “går til kålrot”, og ikke til pilen. Ved å følge disse anbefalingene vil du alltid ha en god høst..

Sløyfe uten piler, skadedyr og sykdommer

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor