15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En av de største og mest vedvarende “tornene” – hvordan bli kvitt en tistel

Hjelp med råd – fortell meg hvordan du kan bli kvitt en tistel? Det er ikke lenger noen styrke til å kjempe, bare jeg vil få den frem, den vokser igjen. Flere tomter i nærheten er tomme, de gamle leietakerne har dødd, men ingen nye. Dette ugresset hersker der, og det bringer frø til meg av vinden. Ta den, og dekk hele hagen og grønnsakshagen med en slags kuppel. Jeg tuller selvfølgelig, men jeg gir virkelig opp. Kanskje dryss det med noe?

hvordan bli kvitt tistel Ugress forårsaker alltid mange problemer for gartnere og gartnere. Men hvis de også er så ekstremt seig som en kjeltring, så er det nødvendig å kjempe mot det i de tidlige stadiene. Hvis du tror at det ikke er noe vanskelig i hvordan du kan bli kvitt en tistel, så er du bare heldig som ikke ser og ikke har et område som er overgrodd med en tistel. Det er fortsatt mulig å takle unge planter på grunn av alder og størrelse. Og “de gamle”, som har vokst et kraftig rotsystem, som strekker seg et par meter dypt, er ganske motvillige til å si farvel til livet. Ikke bare er det veldig vanskelig å grave ut taprot med en spade, men en ny busk vil vokse fra hvert stykke som er igjen i jorda. Dessuten er den veldig høy og veldig stikkende. Og hvis de alle blomstrer, vil vinden blåse frøene i alle retninger. Derfor er det nødvendig å bekjempe tistelen, og det er umulig å stoppe. Ellers vil han om et par år bli en fullverdig eier av hagen og grønnsakshagen. Så hva kan du gjøre for å rense huden på låret? Det er to alternativer: håndverk og kjemi.

Hvordan bli kvitt tistelen mekanisk

manuell utryddelse av tistel I bokstavelig forstand kan du manuelt utrydde en ett år gammel tistel før den ennå har klart å vokse en lang rot. Dette gjøres på to måter:

  1. Beskjær busken rett ved foten så snart den vokser til en høyde på 15 cm. Det er meningsløst å gjøre dette tidlig på våren. Anlegget er fullt av styrke og næringsstoffer for raskt å gjenoppbygge antennen. Men viktigst av alt, ikke la tistelen blomstre og sette frø, slik at den ikke formerer seg ved selvsåing. Når ugresset vokser tilbake etter beskjæring, fjerner du stammen igjen. Regelmessig skjæring vil svekke låret og gradvis føre til døden.
  2. Grav opp unge busker og prøver å trekke ut alle røttene. Denne metoden fungerer godt med myrtistel og lansett.

Vær oppmerksom på at det er mulig å fjerne tistelen manuelt bare forutsatt at ugresset nettopp har dukket opp på stedet og ikke i betydelige mengder. Hvis tistelen har oversvømmet massivt en hage eller gårdsplass og har vokst der i mer enn ett år, er det mer effektivt å bruke kjemi.

Noen dyr kan også gi deg uventet hjelp. I noen form spiser både unge og gamle stammer, geiter, lamaer, esler med glede. Og sauene elsker å spise på saftige unge blader.

Kjemi mot ugress aggressorer

ugressmidler mot tistelMed en massiv infeksjon av et område med tistel, er det urealistisk å grave det opp, spesielt i det andre året. I dette tilfellet, gjennom sesongen, fra vår til høst, “mate” ugresset med ugressmidler. Egnede medisiner som Buran, Hurricane, Typhoon eller Tornado.

Tistel- og ugressbekjempelsesgafler

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor