15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hovedspørsmålet til elskere av luksuriøse skjønnheter er om det er nødvendig å dekke en lilje for vinteren

Jeg bestilte veldig vakre liljer, store, rødbrune, og kronbladene syntes å være vridd. Så snart det blir varmere, planter jeg dem under vinduene. Men det er ett spørsmål: er det nødvendig å dekke liljen for vinteren? Jeg bor i den sentrale sonen, det kan være veldig kaldt her, rosene uten ly har til og med frosset et par ganger. Kanskje det er bedre for meg å grave liljen om høsten, slik at de ikke forsvinner, eller at pærene ikke har noe i bakken?

trenger jeg å dekke liljen for vinteren Om høsten begynner liljer ikke bare å forberede seg på den sovende perioden, men også for fremtidig blomstring. Som løkvekster er disse blomstene spesielt følsomme for lave temperaturer. På samme tid, om det er nødvendig å dekke liljen for vinteren, avhenger først og fremst ikke bare av dyrkningsområdet, men også av sortstilhørigheten. De fleste moderne hybrider har økt vinterhardhet. De tåler å overvintre godt i det åpne feltet. På samme tid vil det i varme områder bare være et lag jord over løkene for å beskytte dem mot frysing. Men hvis vintrene er veldig harde eller snøfrie, vil ikke ekstra ly i det hele tatt være overflødig. Spesielt for noen av de termofile variantene av denne nydelige blomsten. Dessuten graver noen gartnere i det hele tatt løkene om høsten. I hvilke tilfeller er det nok å bare kutte busken, hvem trenger husly, og hvilke blomster er slett ikke tilpasset våre vintre?

Trenger jeg å dekke liljen for vinteren

hvordan dekke en lilje Gartnerne i sør kan misunnes. Takket være det varme klimaet har de ikke bare muligheten til å dyrke eksotiske avlinger, men de trenger heller ikke bekymre seg for overvintring av mange andre arter..

Men i den midterste banen er det tilrådelig å i det minste dekke slike liljer på toppen med vegetabilsk mulch:

 • Daurisk;
 • Asiatisk;
 • Pennsylvania;
 • kongelig;
 • krøllete (marsagon).

Når du vokser liljer på nordlige breddegrader, er det bedre å grave opp alle tilgjengelige varianter.

Hvilke liljer anbefales for vinteren å grave

hvilke liljer trenger å bli gravdNår frosten “ruller” utover 30 ° C, vil ikke et veldig godt ly også kunne beskytte løkene til varmekjære arter fylt med fuktighet. Disse inkluderer følgende liljer:

 • orientalsk;
 • rørformet;
 • candidum;
 • langblomstret
 • Kinesiske hybrider;
 • Amerikanske hybrider.

Noen av dem har lav vinterhardhet, mens andre ikke er faren ved frysing, men i å bli våt under et tykt snødekke. Det er bedre å grave opp slike liljer om høsten, tørke dem og oppbevare dem i et tørt rom til våren..

Hvordan forberede liljer til vinteren

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor