15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pære poding på et epletre – når og hvordan du gjør det

Jeg har et epletre, som jeg sier “vanskelig å bære, men det er synd å kaste det.” Treet er ganske bra, sprer seg, om sommeren gir det god skygge. Men selve eplene er små og sure, selv kjæledyr vil ikke spise dem. Jeg tenkte å gjøre den om til en pære, men jeg vet ikke hvordan. Fortell meg hvordan og når du kan plante en pære på et epletre?

pære-epletre

Grafting av frukttrær har vært populært blant gartnere i lang tid. Hvis epletreet har knust over tid, har fruktene mistet sin saftighet og sødme, du bør ikke umiddelbart ty til radikale metoder og rive det opp med rot. Grafting av en pære på et epletre vil hjelpe til med å bruke treet lønnsomt, og også få en høsting av høykvalitets store frukter. Av liten betydning er det faktum at når du planter en ung frøplante, vil det ta flere år å vente på de første fruktene, og som følge av vaksinasjon reduseres ventetiden betydelig..

Begge trærne tilhører pome -artene og er representanter for Rosaceae -familien, derfor roter en rotstokk med en scion i de fleste tilfeller godt..

Når er det bedre å plante en pære?

Det beste alternativet for tidspunktet for pære podning på et epletre er tidlig på våren. Så snart lufttemperaturen på dagtid når stabile positive verdier, og nattfrosten stopper, kan du starte podingen. Det viktigste er å ha tid til å gjøre dette før knoppene blomstrer, slik at tidspunktet for scion engraftment sammenfaller med begynnelsen på aktiv sapstrøm. Da vil han sikkert slå rot.

I de nordlige områdene er det bedre å utsette vaksinasjonen til april, ellers er det fare for at den podede ungt pæreskudd vil fryse.

Hvis en lang kald vår nesten umiddelbart ble en varm sommer, og øyeblikket var savnet, kan du også plante en pære på et epletre i juli, men ikke senere. Vanligvis, fra august, begynner temperaturen allerede å synke, noe som også har en negativ effekt på scion, som er følsom for endringene..

Det anbefales å ikke vaksinere om høsten – det er usannsynlig at pæren vil slå rot og vil kunne overleve vinteren fullt ut.

Hvordan velge en rotstokk og en scion?

Hvis det allerede er et epletre i hagen, er det klart at spørsmålet om å velge en rotstokk ikke er verdt det. I mangel av slike er det tilrådelig å gå på leting i skogen og lete etter et vilt epletre der, som har vokst ved selvsåing. Et slikt tre er i stand til å vokse og bære frukt i mange år, mens de som vokser fra eplefrø etter podning, lever i gjennomsnitt 12-15 år..

Valget av scion avhenger helt av ønsket resultat. For eksempel, for å få store frukter, er det bedre å bruke pæresorter som Lyubimitsa Yakovleva eller Large-fruited Susova. Stiklinger kan kuttes fra hagen din, bli spurt fra en nabo eller kjøpt fra barnehager..

For scion er det bedre å kutte stiklingene fra sørsiden av pærekronen.

Hvordan plante en pære på et epletre?

Det er flere måter å pode en pære på:

  1. Spirende. I juli, kutt av et ungt skudd fra en pære, kutt av bladene, la igjen stiklinger og kutt ut et kikkhull. Gjør et snitt i barken i form av bokstaven “T” på en gren eller stamme av et epletre, og sett inn et kikkhull inni den. Koble kantene og stram til med elektrisk tape. Knopp kan også gjøres om våren, så snart de første bladene dukker opp..spirende
  2. Kopiering. Anbefalt for poding av en pære på et vilt epletre vokst av frø. På stikkene til en pære og et epletre, gjør skrå snitt og press grenene tett til hverandre slik at kuttene faller sammen.kopiering

Video om poding av en pære på et epletre ved hjelp av en podende beskjærer

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor