15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Naturlig antioksidant – hvordan hagtorn påvirker kroppen

Fortell meg hvordan hagtorn påvirker kroppen? Jeg husker at før vi alltid hadde et apotek tinktur av hagtorn hjemme, drakk mor det når hun var nervøs. I ungdommen var jeg ikke interessert i slike ting, men i det siste har jeg tenkt stadig oftere. Hun begynte å engasjere seg i urter, hun plantet til og med noen i landet, inkludert en hagtorn. Kanskje han vil hjelpe meg en dag hvis du forteller meg om de medisinske egenskapene..

hvordan påvirker hagtorn kroppen Røde bær, som minner om miniatyr epler, er ikke bare veldig velsmakende, men også sunne. Selv kinesiske healere visste hvordan hagtorn påvirker menneskekroppen. De begynte vellykket og for lenge siden å bruke fruktene til behandling av mange sykdommer, men spesielt hjerte. Det er til hjertet at hagtorn kan hjelpe mest, men samtidig omgår det ikke andre organer..

Hvordan hagtorn påvirker kroppen – nyttige egenskaper

nyttige egenskaper av hagtorn For medisinske formål brukes hovedsakelig hagtornfrukter. Hjemme blir de rett og slett spist rå, brygget og drukket i stedet for te, syltetøy, vin og forskjellige tinkturer. Og ferdige alkoholtinkturer og tilsetningsstoffer i form av tabletter kan kjøpes på ethvert apotek..

Som et resultat av å ta hagtornbaserte produkter, skjer det fantastiske endringer i kroppen vår:

 • inflammatoriske prosesser stopper;
 • vasodilatasjon, blodtrykket synker;
 • nivået av fett i blodet er normalisert (indikatoren på “dårlig” kolesterol synker, noe som tjener som forebygging av åreforkalkning og hjerneslag);
 • fordøyelsen forbedres, fordøyelsesbesvær elimineres;
 • håret styrkes og hårtap forhindres;
 • følelsen av angst og angst avtar;
 • hjertefunksjon forbedres, utholdenhet øker, kortpustethet forsvinner.

I tillegg nøytraliserer hagtornbær virkningen av frie radikaler som ødelegger celler i kroppen. Forurenset luft, usunt kosthold og dårlige vaner øker antallet av disse radikalene. Hagtorn, som en naturlig antioksidant, beskytter mot slike effekter. Og for å forhindre mange alvorlige sykdommer som kreft, diabetes, astma, hjertesykdom.

Hvem er hagtorn kontraindisert?

hagtorn kontraindikasjonerGitt de karakteristiske egenskapene til hagtorn, kan bruk av frukten til behandling i noen tilfeller ha en bivirkning eller er generelt kontraindisert. Så sunne og smakfulle bær er absolutt ikke egnet for gravide, ammende kvinner, så vel som folk som har:

 • hypotensjon;
 • økt blodpropp;
 • bradykardi;
 • kronisk leversykdom.

I tillegg, hvis du tar hagtorn veldig lenge og i store mengder, senker pulsen og rytmen i hjertesammentrekningene forstyrres. Derfor er det nødvendig å starte behandlingen bare etter å ha konsultert lege..

Nyttige egenskaper av hagtorn

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor