15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor Roger Delons bikube er bedre enn vanlig – funksjoner og fordeler med alpine elveblest

Hva er fordelene med Roger Delons bikube i forhold til tradisjonelle elveblest, og hva er funksjonene? Jeg har sett slike strukturer så langt bare på bildet, etter deres dimensjoner å dømme, tar slike boliger veldig liten plass. Jeg kunne bruke et par av disse elveblestene for å imøtekomme arbeiderne mine. Og så har familien vokst, men siden vår er liten, det er ingen steder å plassere.

bikube roger delon Honningbier som lever under naturlige forhold i trehuler er svært produktive. Den lille størrelsen på boligen øker i tillegg sjansene for en vellykket overvintring, noe som også er viktig for bevaring av avkom. Dette er det som ble lagt til grunn for det nye designet av den franske birøkteren, som kom med og implementerte ideene sine under navnet Roger Delons eller Alpine bikube. En kompakt vertikal bikube med flere lag som kan flyttes eller fjernes fritt, ikke bare praktisk for bier, men også vedlikehold. Den tar opp mye mindre plass på stedet, og rommer flere biekolonier. Følgelig kan du få mer honning..

Roger Delons bikube – designfunksjoner

alpine bikube struktur Målet med den franske birøkteren var å skape den mest komfortable strukturen, forholdene der ville være nær naturlige. For å gjøre dette lagde Roger Delon et horisontalt snitt bredere enn den vertikale størrelsen og utlignet lengden med en bredde på opptil 300 mm. Høyden på kontakten var opprinnelig 105 mm, men senere ble den litt økt og ble 215 mm.

Hive representeres av en sammenleggbar struktur som består av flere kropper. De har ingen bunn (det vil si at det ikke er noen separasjon mellom kroppene), de har bare vegger der det er laget spor for å installere rammer. Husene er stablet vertikalt oppå hverandre. Dekk med ett felles lokk, som er plassert på overkroppen. Lokket er isolert inni, og det er en mater rett under det. Det fungerer som en luftvarmer.opplegget til bikuben Roger Delon

Bunnen av en slik “bi -hybel” er også vanlig. Barer er fylt på den fra tre sider, etter å ha mottatt en stropp, som bestemmer høyden på kranhullet. Det er det eneste på hele strukturen og erstatter kranhullet, som ikke er på hver bygning. Foran denne spalteinngangen er et ankomstbrett spikret under en skråning. Det er en bunn på to stenger som fungerer som ben.

Hver seksjonskropp kan romme opptil 8 bilder. Det er bemerkelsesverdig at selve rammene har en uvanlig form, uten side- og bunnstrimler. En ledning buet i form av bokstaven “P” settes inn i de spesielle hullene på den øvre linjen. Lengden er 730 mm, og tykkelsen er 3 mm..

Fordeler med en alpine bikube

ramme i alpine bikubeI vertikale små bygninger utvikler bier seg mer aktivt og mestrer en “etasje” på bare en uke. De går i dvale i de to nedre bygningene. Om våren blir resten gradvis returnert til stedet, og setter dem inn mellom rommene som allerede er fylt med honningkaker. Bunnen endres årlig. Til tross for fravær av tapphull, er luftutvekslingen inne i strukturen finjustert. Luft kommer inn gjennom tapphullet nær bunnen, stiger gradvis oppover, oppvarmet av insekter. Og etter å ha nådd lokket og blitt tung av dampene som pustes ut av biene, stiger det ned igjen og kommer ut gjennom gapet nedenfor.

Blant fordelene med alpine elveblest er det verdt å markere følgende punkter:

  1. Høy produktivitet for birøkt. Insekter blir til og med mindre aggressive, og bygger villigere honningkaker..
  2. Tilgjengelighet. Hvis du lager slike elveblest selv, trenger de mye mindre materiale..
  3. Praktisk plassering, spesielt i små områder, på grunn av at seksjonene er installert vertikalt.
  4. Enkel å transportere: koffertene er lette og kan stables oppå hverandre.
  5. Du trenger ikke å isolere bikuben i tillegg (bare en film på lokket er nok).

Av manglene noterer birøktere ikke-standardiserte rammestørrelser. Det er problematisk å kjøpe dem, så mange lager rammer selv..

Birøkt i alpestad

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil