15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vakker, men irriterende blomst – hvordan bli kvitt gåsløk i hagen

Hvordan bli kvitt gåseløk i hagen? Jeg trodde ikke engang at disse vakre blomstene kunne være et problem. Hvor de kom fra, vet jeg ikke, men først likte jeg det veldig godt. Om våren blomstret de gule blomstene så søtt mellom peppebedene at jeg var lei meg for å trekke dem ut. Enda mer, om høsten gravde jeg dem opp og transplanterte dem i forhagen. Og nå har et år gått, og de ble fullverdige eiere der. De har vokst og til og med klart å komme seg ut på stien. Hvordan fjerne dem nå? Prøvde å grave, vokse tilbake på våren.

hvordan bli kvitt gåsløk i hagen De delikate blomstene med gule stjerner pryder hagen, blomsterbedet eller hagebedene. De ser veldig søte og rørende ut, men bare til de blir en ond ugress-aggressor. De som ble villedet av plantens delikate utseende, leter snart etter måter å bli kvitt gåsløken i hagen. Hvert år danner det flere og flere barn, og grønne tynne fjær spirer alle ledige steder med et tykt teppe. Dessuten blir pærene begravet mer og mer i jorden, og det er problematisk å få dem med hendene..

Hva er en gåsbue og hva er dens egenskaper

gåsbue Gåsløken tilhører liljefamilien og er en løkformet flerårig plante. Hver vår vokser den en ny luftdel i form av tynne lansettformede blader, som dør av mot slutten av sommeren. I begynnelsen av vekstsesongen ser løken veldig vakker ut når små gule blomster i form av stjerner begynner å blomstre. Men etter blomstring dør buskene og ødelegger det velpleide utseendet til blomsterbedene, sengene eller plenen. I tillegg har de en tendens til å vokse sterkt og raskt, og snart skaper små løker et sammenhengende teppe..

Anlegget har mange navn. Blant folket er en slik bue også kjent som en gul gås eller snøklokke, en gul blomst og til og med en huggorm.

Hvordan bli kvitt gåseløk i hagen – hva kan gjøres

slåss gås for håndgravingDen enkleste måten å få gåsen ut av et område der avlinger fortsatt vokser, er å ta og grave den opp. Ja, arbeidet ser ikke ut til å være vanskelig, men det vil ikke gi glede, fordi pærene er veldig små. Hvis du allerede har anstendig kratt, er det nesten umulig å se og velge alle pærene på en gang. Du må grave opp sengene, gangene og andre steder der løken har lagt seg, flere ganger.

Forresten, om midtgangene. Du kan prøve å blokkere tilgangen til viktige faktorer for denne aggressive blomsten. Å dekke gangene mellom sengene med mulch, men ikke vegetabilsk mulch, vil ikke hjelpe. Det er bedre å bruke tette materialer som er ugjennomtrengelige for lys, fuktighet og luft, for eksempel film. Under et slikt ly vil gåsebuen kvele og råtne.

Den enkleste måten å håndtere gåsløk er i områder der det ikke er dyrkede planter. Herbicider vil hjelpe med dette. De har vist seg godt i kampen mot ugress:

  • Roundup;
  • Tornado;
  • Orkanen Forte;
  • Glyphos.

Hvordan gåsløk vokser i naturen og hvordan de er nyttige

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil