15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lagre et førstehjelpssett hjemme – når du skal samle blåbærblader til behandling

Fortell meg når du skal plukke blåbærblader til behandling? Jeg ble nylig diagnostisert med diabetes, foreskrev piller, men jeg vil prøve folkemedisiner. Jeg leste mange anmeldelser om blåbær om at det senker sukker godt hvis du drikker infusjoner fra bladene regelmessig. Om sommeren drar mannen min og jeg spesielt til et sanatorium i skogen for å forbedre helsen min og samle råvarer til medisinen min. Kan du plukke bladene nå? Så tørker jeg dem.

når du skal plukke blåbærblader til behandling Blåbær er ikke bare kjent som et originalt velsmakende bær, men også som det beste naturlige middelet for å opprettholde synet. Andre deler av denne planten har imidlertid også nyttige egenskaper, spesielt bladene, som medisinske infusjoner og avkok tilberedes fra. Og for at de virkelig skal gi maksimal nytte for kroppen, er det viktig å vite når man skal høste blåbærblader for behandling. Det bør ha tid til å samle nok nyttige stoffer, som planten vil kunne “gi” til den medisinske infusjonen.

Hvorfor er blåbærblader nyttige?

fordelaktige egenskaper av blåbærblader Bladene inneholder ikke mindre næringsstoffer enn bærene selv. Dette er vitaminer fra gruppe A, B og C, og mikroelementer: jern, kalium, fosfor og magnesium. Eteriske oljer, antocyaniner, glykosider, flavonoider og organiske syrer gir dem også en helbredende effekt..

Bladene brukes til å lage te, avkok eller infusjon, som har en positiv effekt på kroppen:

  • styrke immunsystemet;
  • regulere blodsukkernivået;
  • forbedre blodsirkulasjonen;
  • ha en beroligende effekt på nervesystemet;
  • normalisere trykk og metabolisme;
  • styrke blodkar, negler og hår;
  • stoppe inflammatoriske prosesser, ødelegge mikrober og forskjellige infeksjoner;
  • styrke synet og forhindre øyesykdommer;
  • fremme lettere fjerning av steiner fra blæren og nyrene på grunn av mykning og knusing.

Når du skal høste blåbærblader for behandling

blåbær blomst tid for å samle bladerDet er nødvendig å begynne å samle medisinske råvarer ikke tidligere enn slutten av våren. Planten skal ikke bare vokse blader, men ha tid til å samle vitaminer og mineraler i dem. Maksimal mengde er tilgjengelig før eller under blomstring, mens blåbærene ennå ikke har rukket å begynne å knytte bær. Så snart planten går inn i fruktfasen, blir utstrømningen av næringsstoffer omdirigert og “skynder” seg til dannelse og modning av frukt. Følgelig blir de i bladene mye mindre, og de mister en del av de helbredende egenskapene. Noen høster bladene om høsten, sammen med blåbærhøsten. På dette tidspunktet er det imidlertid også få nyttige stoffer i dem. I tillegg, ved høsten, akkumulerer løvverk mye tanniner, og de forårsaker tarmproblemer (forstoppelse).

Det er bedre å ikke rive bladene, men kutte dem av med saks, men ikke hver plate separat, men sammen med stammen, fange den øvre delen av skuddet.

De plukkede bladene tørkes deretter godt på et skyggelagt sted, helst innendørs, og snur jevnlig. Kan tørkes sammen med stilkene eller klippes av hvert blad med saks.

Anskaffelse av blåbærte: oppsamling, tørking og gjæring av blader

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil