15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er verdien av den frygiske kornblomsten – en skånsom, men veldig hardfør plante fra ville enger

Fortell oss, hvilke egenskaper har den frygiske kornblomsten? En gang fant jeg den i utkanten av skogen, gravde den opp og tok den med hjem. Og i mange år nå har det vokst en kornblomst under vinduene mine, og jeg kan si det helt sikkert – dette er min mest upretensiøse plante. Jeg bryr meg ikke om ham i det hele tatt, jeg kutter bare det døde veden, og det blomstrer og formerer seg av seg selv. Nylig fant jeg ut at blomsten min ikke bare er vakker, men også nyttig. Ikke fortell meg hva akkurat?

Frygisk kornblomst Når du går gjennom engene, innser du ikke engang at du ikke bare har et vakkert blomstret teppe under føttene, men også verdifulle råvarer med medisinske egenskaper. En slik engboer er den frygiske kornblomsten, en sjarmerende plante med delikate blomster. Gartnere har allerede verdsatt både den milde og lange blomstringen og upretensiøse karakteren. Kornblomst er ikke redd for verken varme eller frost, og flerårige busker vil glede deg over blomstringen i mange år. Men dette er ikke alle fordelene med en eng innbygger, fordi det også er kurativt..

Frygisk kornblomst – plantens botaniske egenskaper

hvordan ser en frygisk kornblomst ut

Denne urteaktige flerårige tilhører Asteraceae -familien og vokser i en ganske høy busk mer enn 1 m høy. Den ribbede oppreiste stammen har en lilla fargetone og ofte grener. Basale blader er festet med korte petioles, stilkbladene er sittende. De har en bred lansettform, en skarp spiss og små tenner i kantene. Bladets lengde når 15 cm med en bredde på opptil 4 cm. Både stilken og løvet er dekket med en liten dun. Frygisk kornblomst vokser hovedsakelig på fuktige steder i nærheten av vannforekomster eller i kratt av busker.

Buskene blomstrer veldig vakkert: mange blomstrende blomsterblomstrer blomstrer på toppen av skuddene. De består av kurver innpakket i mørkebrune brosjyrer-vedlegg. Dypt dissekerte kronblad er rosa-lilla.

Ikke forveksle den frygiske kornblomsten med engkornblomsten. Sistnevnte kjennetegnes ved smalere og mindre stilkblad. I tillegg er dens pubescens på stammen og bladene tettere..

Nyttige egenskaper av kornblomst

nyttige egenskaper til frygisk kornblomstFrygisk kornblomst er en god honningplante, takket være hvilken du kan få honningprodukter opp til 300 kg / ha. Blomstene inneholder også tanniner, saponiner, glykosider, antocyaniner, vitaminer og mineraler.

På grunn av den rike kjemiske sammensetningen, brukes blomsterblomstrer i folkemedisin. Som en del av kompleks terapi, midler basert på dem:

  • lindre hevelse;
  • stimulere utstrømningen av galle og urin;
  • opprettholde synsskarphet, lindre øyetretthet og behandle konjunktivitt;
  • ha en gunstig effekt på hjertets arbeid;
  • ro nervesystemet;
  • normalisere blodsukkernivået;
  • behandle gastrointestinale sykdommer.

Hvordan tilberede medisinske råvarer

når du skal høste kornblomster for behandlingDen maksimale mengden næringsstoffer finnes i kornblomstblomstrer. Den blomstrer fra begynnelsen av sommeren til høsten, så du får nok tid til å tilberede råvarer.

Tørk de plukkede blomstene godt, ikke i solen, men under et baldakin. Ellers vil de falme og miste de fleste eiendommene sine. Før du gjør dette, ikke glem å kutte av beholderen og rørformede blomster..

Det ferdige råmaterialet skal beholde sin lyse farge og bitre smak, men ikke ha noen fremmed aroma. Du kan lagre den i opptil to år i stoffposer på et tørt sted..

De mest upretensiøse blomstene i hagen – en rekke kornblomster

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil