15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende honningurt – hvordan er den nordlige strøen nyttig?

Hvilke medisinske egenskaper har den nordlige strålen og hva er denne planten? Legen foreskrev meg vanndrivende piller, men jeg var allergisk mot dem. Videre har hun allerede byttet tre legemidler etter å ha tatt utslett på kroppen. Jeg bestemte meg for å prøve folkemedisiner, og en venn ga råd om infusjon av sengetøy. Han sier at han hjelper henne mye med mange problemer. Jeg fant et urtepreparat på et apotek, men jeg vil plante denne planten for meg selv, hvis det virkelig er den helbredelsen. Jeg har et spesielt hjørne i hagen min med forskjellige medisinske kulturer..

nordlig sengetrekk Denne urten kan gjenkjennes på avstand ved sin karakteristiske honningaroma, selv om det ville være feil å kalle høye slanke busker “gress”. Den nordlige sengestrengen har lenge blitt brukt i folkemedisin, fordi den i tillegg til duftende blomsterstand har andre fordeler. Plantens kjemiske sammensetning er så rik og variert at den har blitt en verdifull medisinsk avling av ugress. Selv på det offisielle nivået gjenkjennes sengetrekkets vanndrivende egenskaper. De tørre råvarene er en del av urtepreparater som tas for å forbedre urinstrømmen. Hva er denne urten og hvordan er den nyttig??

Northern bedstraw – botaniske egenskaper

blomstrende bedstraw nord Innfødt til den vanvittigere familien, den nordlige sengestrengen er en av 400 kulturarter. Mange representanter for denne planten er prydplanter og brukes ofte som hageplanter på grunn av deres delikate blomstring. Den nordlige strøen tilhører gruppen medisinske urter. Den har en rekke medisinske egenskaper og har lenge vært brukt i folkemedisin..

Den medisinske sengestrengen vokser i en ganske høy busk opp til 80 cm høy og danner en eller flere stengler. Hver av dem har opptil åtte hvirvler med fire smale blader. Bladplatene er dekorert med tre langsgående vener og er spiss mot spissene. De er stive på grunn av et usynlig dekke av vertikale små børster. Rotsystemet til planten er veldig utviklet. Den består av en sentral stang og mange sidegrener.

I andre halvdel av sommeren forvandles ubeskrivelige busker når små blomsterblomstrer blomstrer på dem. Fargede hvite, små knopper avgir en veldig rik søtlig aroma. Bedstraw er en utmerket honningplante, så du kan trygt plante den nær bigården.

For sin søte lukt kalles planten populært “honninggress”, og for sine små blomster – “hvit grøt”. Et annet navn på den nordlige sengestrengen er boreal.

Nyttige egenskaper ved sengetrekk

nyttige egenskaper ved sengetrekkStenglene, bladene og knoppene til planten inneholder mange nyttige stoffer:

 • vitamin C;
 • essensielle oljer;
 • løpeenzymer;
 • glykosider;
 • alkaloider;
 • triterpenoider.

Røttene til planten inneholder tanniner, flavonoider, kumariner, antrakinoner og steroide saponiner. Det er ikke overraskende at sengetrekk anses som medisinsk, fordi en slik sammensetning gir den helbredende kraft..

Fra luftdelen og røttene lages infusjoner, tinkturer, lotioner, salver. Sengen har en rekke medisinske egenskaper:

 1. Behandler hudsykdommer.
 2. Stopper blødning.
 3. Lindrer betennelse.
 4. Stimulerer urinstrømmen og lindrer hevelse.
 5. Brukes i gynekologi for douching for å behandle erosjoner.
 6. Øker styrken.
 7. Normaliserer hjertefrekvens og blodtrykk.
 8. Virker beroligende på nervesystemet.

Det er nødvendig å bli behandlet med en sengetrekk bare etter å ha konsultert lege og tatt hensyn til kontraindikasjonene. På grunn av sin sterke vanndrivende effekt, bør den brukes med forsiktighet ved alvorlige nyreproblemer. Barn, gravide og ammende kvinner har fullstendig forbud mot å ta plantebaserte produkter. Og siden sengestrengen har en sammentrekkende effekt, brukes den oralt i kurs med en pause på minst to uker..

Den seige sengestrengen er en annen medisinsk planteart

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil