15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er faren for mediumstjernens ugress og hvordan bli kvitt det

Fortell meg hvordan du kan bli kvitt en slik plante som middels stjerneurt? Jeg vet ikke hva slags vind som førte den inn i hagen vår, men for tredje året har vi uten hell kjempet mot en ny “innbygger”. Jeg har ennå ikke klart å plante noe på sengene, men det blir grønt tidlig på våren. Og så hele sommeren må du løpe med hakke, men selv etter det stiger det igjen. Det ser ut til at denne planten ikke dør selv om vinteren, den er rett og slett ikke synlig under snøen. Vitser som en spøk, men jeg ler ikke lenger, helsen min er ikke nok. Hvordan fjerne stjernen? Klar selv for “kjemiske” eksperimenter, er min styrke ikke lenger å kjempe mot henne.

stjerne ugressmedium En av de mest ondskapsfulle fiendene til gartnere og gartnere er den gjennomsnittlige starweed. Den kombinerer to motsatte nyanser – en veldig kort levetid og “vanskelig å utrydde.” Overraskende er sistnevnte faktisk mulig. I bare en måned utvikler stjernen seg aktivt, vokser skudd, blomstrer og setter frø. Og det ser ut til at alt burde ta slutt, for etter denne perioden dør den gamle busken. Men det var ikke slik – ugresset fortsetter sin slekt ved spiring av frø. Og også – ved hjelp av grener som ligger på bakken, som danner røttene og blir separate busker. Så det viser seg at selv “avlingene” til sjøstjernen ikke har tid til å tørke ut, for i stedet for de døende plantene er det allerede unge. Det er ikke noe verre hvis en slik ugress har startet opp på nettstedet ditt. Hvis du ikke merker det i tide, vil det være veldig vanskelig å få ham ut senere, og han vil gjøre mange problemer.

Middels stjerneweed – hvordan gjenkjenne en plante

stjerne- eller trelus Et medlem av nellikfamilien, stjerne er enårig og vokser som en lav, men svært forgrenet busk. De tynne stilkene er bare 10 cm høye og gir mange laterale skudd. Rotsystemet er sentralt, også veldig forgrenet, med små ekstra røtter. I tillegg er det basale noder på skuddene til stjernen, hvorfra utilsiktede røtter spirer når noden ligger på bakken. Kvister er dekket med små eggformede blader.

Middels sjøstjerne har mange navn. Blant gartnere er hun også kjent som trelus eller bittlus fordi hun spesielt elsker fuktig jord. Og ugresset kalles kanarigress eller fuglesalat på grunn av at det kom til smaken av fjærfe..

Hele sommeren blomstrer woodlice, den ene etter den andre, oppløser små hvite blomster-stjerner på nye busker. Hver plante setter mer enn 15 000 frø, og de forblir levedyktige i opptil fem år, og spirer allerede ved + 3 ° C varme.

Vekstsesongen for kanarigress er bare 40 dager, men nye frø spirer veldig vennlig gjennom den varme perioden og til og med høsten. Ugresset vokser spesielt aktivt i nærvær av fuktighet i jorda. Men selv i tørke beholder frøene opptil 50% spiring. I tillegg roter skuddene som ligger på bakken, og etter morbusks død fortsetter de å leve sitt eget liv. Men allerede i stedet for en plante dukker det opp mer enn et dusin, som danner et tett dekke på jorda..

Hva er skaden fra woodlice

hva er trelus skadeligSelv om woodlice er verdsatt i medisin for sine medisinske egenskaper, gjør det ikke det lettere for oss, gartnere. Fra en slik “hjelper” i hagen og i sengene er det bare skade, ikke fordel:

  1. Ved å dekke jorda med et tett teppe, forhindrer stjernen at luft og lys kommer inn.
  2. I tykkene av ugress, der jorden tørker dårlig, begynner sopp å utvikle seg. Og for skadedyr er de et utmerket tilfluktssted..
  3. De sammenflettede røttene til mange woodlice -rosetter tar bort fuktighet og næring fra dyrkede planter.
  4. Et tett, aktivt regenererende og ekspanderende stjerneormbelegg drukner alle andre planter.

Hvordan bli kvitt stjerner i hagen

hvordan bli kvitt stjerneormSiden woodlice reproduserer hovedsakelig ved frø og roting, er det viktig å ikke la dette skje. Selv om plantene fortsatt er små, ikke har dannet et kraftig rotsystem, ikke har slått rot og ikke har gitt frø, kan du ødelegge dem manuelt. En hakker, eller enda bedre – en flat kutter, vil kutte av vekstpunktet, og unge skudd med fortsatt ømme røtter vil “trekke seg ut”.

Hvis du har sur jord, tilsett deoksideringsmidler (aske, dolomittmel, kalk). Zvezdchatka vil ikke angripe så “voldsomt”, og det blir lettere å trekke det tilbake.

tornado ugressmiddel mot trelusDen mest pålitelige måten å drepe stjerneorm og annet ugress er å bruke ugressmidler. Roundup, Tornado, Hurricane fungerer godt mot trelus. Men det er noen nyanser. For det første er det bedre å bruke ugressmidler bare på tomme områder. For kulturelle beplantninger er de farlige og vil også føre til deres død. For det andre utføres sprøyting på den grønne massen, noe som igjen vil forårsake problemer hvis det er hage- eller hagebrukavlinger i nærheten.

Vi blir kvitt woodlice og annet ugress uten kjemikalier

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil