15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er hun – boliviansk begonia Santa Cruz, en rikt blomstrende rik skjønnhet

Hvor stor vokser den bolivianske Santa Cruz begonia og hvor er det bedre å plante den? Jeg har fortsatt en liten busk, jeg kjøpte den i butikken, men den har allerede et par knopper. På grunn av dem kjøpte jeg faktisk denne planten, veldig vakre og uvanlige blomster, som lange bjeller. I en måned har busken vokst, den gamle potten er allerede liten for ham, det er nødvendig å transplantere. Vil denne begonia vokse som en busk eller er den rikelig? Jeg hadde en, men med små blomster, busk, og bladene er ikke så, mer runde.

Begonia bolivianske Santa Cruz Denne begonia er ikke som resten. De originale innsnevrede bladene med en takket kantlinje med en skarp spiss, og mellom dem henger små klynger av lyse blomster med smale lange kronblad ned. Den nydelige bolivianske begonia Santa Cruz vil glede seg over rikelig og lang blomstring. Men det er spesielt godt i hengende potter, hvorfra lange skudd grasiøst henger ned i alle retninger. Gi henne litt oppmerksomhet og skap komfort og kos – og så vil du se alt dette med dine egne øyne..

Boliviansk begonia Santa Cruz – variasjonsbeskrivelse

santa cruz boliviansk begonia hybrid Først tjente bolivianske begonier som avlsmateriale og representerte ikke spesiell verdi som en egen kultur. De ble brukt til å lage nye hybrider av tuberous begonier. Men da de merket tørketoleranse og evnen til å vokse i små mengder jord, begynte forskere å eksperimentere direkte med bolivianske hybrider. Som et resultat har mange varianter dukket opp med et spektakulært utseende, hvorav den ene er Santa Cruz -sorten..

Hjemlandet til den bolivianske begonia er fjellskogene på bakken av Andesfjellene. I naturen vokser den i Argentina og Bolivia, og plukker sprekker i fjellet nær vannforekomster. Det er ikke overraskende at alle arter som stammer fra henne, er så glad i fuktig luft..

Begonia Santa Cruz er en tuberøs ampel hybrid med en høyde på ikke mer enn 30 cm. Forresten, en av de få som kan dyrkes fra frø. Hoveddelen av bolivianske begonier hybrider reproduserer vegetativt (ved stiklinger). Et karakteristisk trekk ved Santa Cruz -sorten er nydelige skudd som er mer enn 50 cm lange. Samtidig vokser unge planter først som buskete planter, men etter hvert som de vertikale grenene blir lengre, legger de seg vakkert ned og blir til flotte. Hybriden vokser i hengende potter, der den frodige busken ser veldig vakker ut. Skuddene er utsmykket med smale, takkete blader, og de første blomstene dukker opp 15 uker etter såing. Det ser ut som fuchsia-bjeller, men mer grasiøst, malt i en oransje-rød farge..

Funksjoner ved dyrking av bolivianske begonier

ampel begonia santa cruzFor en spektakulær hengende blomst, plant Santa Cruz i en planter eller på et høyt stativ. Det er et sted for denne sorten i hagen, og ikke bare som en rik plante. Hvis du planter en begonia i et blomsterbed, vil de lange skuddene gjøre blomsten til et bakdeksel og spre seg rundt i et vakkert, jevnt teppe. Hele sommeren og til og med begynnelsen av høsten vil busken glede seg over en overflod av knopper.

Som hagekultur vil belgisk begonia tjene som en årlig. Ikke glem å fylle på frø til neste år, eller kutt stiklingene og ta dem med hjem for vinteren..

Som stueplante vil Santa Cruz begonia kreve litt oppmerksomhet fra deg. Hun trenger:

  • god, men diffust, belysning (østsiden er bedre);
  • stabilt temperaturregime (20 ° C om sommeren og minst 15 ° C om vinteren);
  • rikelig og regelmessig vanning under vekst og blomstring (om vinteren bør frekvensen reduseres);
  • høy luftfuktighet (begonia tåler ikke tørrhet, det vil slippe knoppene og begynne å tørke av seg selv);
  • fôring med nitrogenholdig gjødsel i vekstperioden og fosfor-kaliummineralkomplekser-under blomstring.

Om vinteren tar begonier en pause. Hun kan fortsette å vokse i et varmt miljø, men det er bedre å la henne hvile på et kjølig sted. Hun trenger ikke topp dressing på dette tidspunktet. I februar, ikke glem å få knollene og plante dem for spiring. Og når begonia vokser, gjør du formativ beskjæring og klemmer toppen av unge kvister.

Funksjoner av overvintrende Santa Cruz begonia -knoller

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil