15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Unik, vill orkidé uten blader – hvorfor få mennesker ser det

Er det sant at den bladløse supra er en truet art som er oppført i den røde boken? Nylig besøkte vi slektninger i Sibir, gikk en tur i taigaen og under turen fant vi bare en fantastisk eng. Fantastisk fordi jeg aldri har sett orkideer i naturen, og der vokste de rett ut av bakken. Jeg ville grave for meg selv, men de sa at ingen ville gi den ut uansett, fordi denne planten er sjelden. Hvorfor forsvinner det?

hette uten hette Hvis orkideer i de varme og fuktige tropene er et integrert element i den lokale floraen, men på territoriet til vårt hjemland, er det sjelden noen som lykkes med å møte dem i naturen. Eksotiske epifytter vokser ikke på trær i skogene våre, men noen steder under føttene kan du fremdeles finne en bladløs supra. Under føttene fordi denne sjeldne blomsten er i stand til å leve under jorden, og dette er den eneste mulige formen for liv. Det er ikke behov for fotosyntese. Og planten mottar ernæring i dyp symbiose med visse sopp..

Bladløs hodehette – funksjoner i strukturen og livsstilen

hva er det særegne ved den bladløse hodelokket Tilhører orkide familien og er bare en av to eksisterende representanter for slekten til kappene. Denne orkideen er veldig uvanlig både i utseende og livsstil. En flerårig plante når en høyde på 30 cm, og vi snakker om stilkene. Kjøttfulle skudd er nesten gjennomsiktige, med et gulrosa skjær. Kaperen har ingen bladplater som sådan, derfor kalles den bladløs. Ja, han trenger dem ikke, siden de ikke spiller noen rolle i plantens utvikling og ernæring. Men hvis du ser nøye ut, kan du se reduserte blader i form av lysskala på stilkene..

Rotsystemet til denne ville orkideen er veldig utviklet og består av korallstengler og fortykkede stoloner. Men det kan mate planten bare hvis det er en “vert” – en viss sopp. Myceliet vokser inn i røttene til orkideen, og servietten mottar næringsstoffene den trenger for utvikling..

Det mest interessante er at hetten er en plante som utelukkende lever under jorden. Der, i dypet av jorda, finner dannelsen av rotsystemet og stilkene sted. Og bare når blomstringen kommer, viser orkideen seg på overflaten.

Servietten blomstrer midt på sommeren, men ikke hvert år. Blomsterstanden består av maksimalt 8 blomster med en rosa leppe og gule kronblad som gir en bananaroma.

Hvor vokser skogens orkide

hvor vokser kinnstykketHetten vokser bare i fuktig jord og skyggefulle områder. Sollys spiller ikke en rolle for ham, det samme gjør jordens sammensetning, fordi orkideen lever i skogkullet eller i moser. I utgangspunktet velger planten bjørk eller barskog og sump. Imidlertid er hovedbetingelsen for supraens liv tilstedeværelsen av myceliet han trenger, som vil “vokse” ham.

Orkideen formerer seg hovedsakelig på en vegetativ måte ved hjelp av røtter. Snarere stolons med et vekstpunkt. Frø av samme blomstersett er svært sjelden, dessuten må de komme til det samme mycelet for å få et næringsmedium for spiring.

I Russland kan du finne en blomst i de sibiriske sørlige skogsteppene og taigaen. Og hovedhabitatet er Murmansk -regionen.

Hvorfor hetten er veldig sjelden

brystvorteblomstTilbake på det fjerne 80 -tallet ble den bladløse supra inkludert i den røde boken som en truet art. Siden den gang har antallet bare gått ned. Derfor er orkideen fortsatt under lovens beskyttelse..

Årsakene til at det er vanskelig for hodehetten å overleve og reprodusere var og forblir:

  • avskoging;
  • samling av blomster av amatører for herbarier og samlinger;
  • drenering av sump;
  • bygging av veier gjennom sitt habitat.

For å bevare den sjeldne skogorkideen, utføres et spesielt søk etter forekomster som deretter får status som reservert. Å samle en hette til personlig bruk er strengt forbudt og tilsvarer ødeleggelse..

Planter inkludert i Krasnaya. bok av Russland

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil