15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å finne ut når du skal plante purre – det handler om å så frø

Jeg vil prøve å dyrke purre, jeg har allerede kjøpt frø, to varianter, en med mørke blader, det andre lyset. Men jeg har aldri vokst denne kulturen fra frø, jeg planter vanligvis løk med løker. Fortell meg når du skal plante purre og hvordan er det riktig? Kan du så direkte i åpen mark, eller trenger du å dyrke frøplanter først? Jeg vil virkelig ikke rote rundt, og jeg har ikke nok plass til dette.

når man skal plante purre Hovedverdien og fordelen med denne typen løk er ikke en saftig løk, som ikke eksisterer i det hele tatt, men en kjøttfull tykk stilk. Og et av hovedpunktene for å dyrke en avling er riktig tidspunkt for når man skal plante purre. Dette skyldes det faktum at purre har en veldig lang vekstsesong. Det tar minst 200 dager å danne en falsk lang stilk og en rosett med kraftige fjær. Og i sene varianter tar vekstsesongen enda lengre tid. Samtidig må du ha tid til å “investere” i sesongen slik at høstfrosten ikke fanger løken som fortsatt er grønn i sengene.

Purre plantes av frø, og det er ikke vanskelig å beregne tidspunktet for såingen, og vite hvordan plantene utvikler seg. Den første fasen, massespiring av frø, tar omtrent 20 dager. Fra tidspunktet for såing av frø til transplantasjon av planter, går det minst en måned. Det lokale klimaet bør også tas i betraktning. Frøplanter kan bare plantes i sengene når jorden varmes opp og det oppstår en stabil varme. Så hvis det etter plukking er planlagt å dyrke plantene selv under romforhold, vil det ta omtrent en måned til. Selv om purreløplantene allerede i en måned er ganske utviklede og klare til planting i hagen, selvfølgelig, hvis det er varmt der.

Når skal jeg plante purreløplanter

purrefrø Tidspunktet for såing av frø til frøplanter i hver region er forskjellig. Her bør du fokusere på dine evner og det lokale klimaet. Med ytterligere transplantasjon av frøplanter umiddelbart til hagebeden, telles minst 30 dager fra dette øyeblikket og frøene blir sådd. For eksempel, for å plante en purre i bakken i begynnelsen av mai, må du så den i begynnelsen av april. En tidligere såing, i begynnelsen av mars, brukes hvis plukkingen deretter utføres i april. Slike frøplanter faller ikke på hagen før det andre tiåret i mai..

Omtrentlige sådatoer for purreløkplanter i noen regioner:

  • Krasnodar -territoriet, Rostov -regionen – slutten av februar;
  • sentral stripe – begynnelsen av mars;
  • mellomband – første tiår i april;
  • Ural og Sibir – andre halvdel av april.

Hvis det ikke er mulig å dykke de voksne plantene i separate beholdere eller et drivhus for dyrking, er det ingen vits i å så purre for tidlig. Å høste dette vil ikke bringe det nærmere på noen måte, for i den totale kapasiteten slutter plantene å utvikle seg fra trengsel. Videre fratar fortykkede avlinger løken næring – den strekker seg, og fjærene begynner å bli gule og tørre..

Er det mulig å så purre direkte i åpen mark

så purre i åpen markFrøplantemetoden er ikke den eneste; purrefrø spirer godt rett i sengene. Den eneste advarselen er at såing utføres senere, etter å ha ventet på at frosten skal forlate. Eller du kan så løk før vinteren, i september-oktober, avhengig av regionen. Selvfølgelig, når det gjelder frøplanter, vil utbyttet være høyere og bedre. Men hvis det ikke er noe sted i huset eller et drivhus, kan purre trygt såes rett i hagen.

Når du skal plante purreløplanter i bakken

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil