15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er små sitrusfrukter nyttige, og er det mulig å spise kumquat for diabetes?

Fortell meg, er det mulig å spise kumquat med diabetes? I begynnelsen av året følte jeg meg veldig dårlig, mannen min tok meg til sykehuset og fikk diagnosen diabetes. Legen foreskrev meg piller og fortalte meg å følge en diett, ekskludere søtsaker og spise veldig lite frukt, ikke mer enn én ting om gangen. Jeg elsker bare forskjellige sitrusfrukter, og min kumquat vokser til og med i en gryte. Treet er allerede modent, stort, jeg pleide å spise hele avlingen selv. Og nå kan jeg ikke ha det?

er det mulig å spise kumquat med diabetes I økende grad finnes eksotiske frukter som kumquat på hyllene i butikkene. Små, langstrakte frukter med litt syrlig, men behagelig og fyldig smak, inneholder mange vitaminer og mineraler. Men noen, for eksempel diabetikere, er forsiktige med oransje eksotiske, og er ikke sikre på om kumquat kan spises med diabetes. På den ene siden kan de forstås, fordi kumquat smaker ganske søtt. Men er det verdt å gi opp naturlige vitaminer? La oss finne ut av det.

Hvorfor er kumquat nyttig?

hvorfor er kumquat nyttig? Den lille eksotiske har en rik kjemisk sammensetning, takket være den har en positiv og jevn helbredende effekt, nemlig:

  • styrker immunsystemet;
  • bremser aldring;
  • styrker syn, minne, hår, negler;
  • reduserer nivået av “dårlig” kolesterol;
  • normaliserer blodtrykket;
  • øker libido;
  • forhindrer åreforkalkning og utseende av plakk, trost, dannelse av nyrestein;
  • bidrar til å opprettholde normal vekt;
  • bidrar til å kurere soppsykdommer;
  • lindrer forstoppelse.

Er det mulig å spise kumquat for diabetes

kan kumquat for diabetikereDiabetes mellitus er ennå ikke en grunn til å gi opp frukt, men du må bruke dem riktig. Og når det gjelder insulinavhengig diabetes, reguler glukosenivået med insulinbehandling.

Diabetikere bør velge frukt med lav glykemisk indeks. Det vil si de som absorberes sakte av kroppen og ikke vil gi skarpe hopp i blodsukkernivået. Og også frukt som inneholder mye fiber – det påvirker ikke sukker, men “hemmer” absorpsjonen av fruktose. I tillegg er frukt best konsumert om morgenen. Så om natten vil de få tid til å assimilere seg fullt ut og vil ikke ødelegge bildet av nattsukker..

Sammensetningen av kumquat inneholder 26% av den daglige verdien av fiber (6 g), som er nesten 3 ganger mer enn i en appelsin. Den glykemiske indeksen for frukt er 35 enheter, noe som er veldig bra, og det er bare 16 karbohydrater i 100 g frukt. Dette er nesten 2 ganger mindre enn i ris. Det er bare 72 kalorier i 100 g frukt. Når det gjelder brødenheter (XE), som diabetikere bruker til å beregne mat, er 100 g kumquat bare 1,3 XE. Derfor bør du ikke gi opp denne eksotiske sitrusfrukten, fordi den absorberes sakte og ikke vil øke sukkeret dramatisk. Det viktigste er ikke å bruke for mye, en liten ting for en matbit er ganske nok til å mette kroppen med vitaminer uten skarpe sukkerhopp. Videre forhindrer kumquat utvikling av diabetiske komplikasjoner.

Er sitrusfrukter bra for diabetes?

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil