15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det lyseste treet i naturen er regnbueukalyptus

Finnes virkelig regnbueukalyptus? Sønnen min og jeg forberedte et essay for skolen om temaet uvanlige planter, og fant et bilde av dette treet på Internett. Det ser veldig unaturlig ut, som Photoshop. Vi tvilte på om det kunne inkluderes i vår rapport. Selv på det forstørrede bildet minner barkens farger mer om kunstnerens palett enn den naturlige fargen på stammen. Vokser en slik kultur i naturen, og i så fall hvor brukes den??

regnbue eukalyptus Hvis de fleste eukalyptustrær er bedre kjent for sine medisinske egenskaper, er denne arten spesielt dekorativ. Rainbow eucalyptus er en fantastisk skapelse av naturen med en uvanlig bark. Gjennom hele livet endrer den farge, og lyse og fargerike farger dominerer i den. Takket være denne funksjonen dyrkes eukalyptus ofte for dekorative formål, fordi det gir stedet et ganske enkelt fantastisk utseende. I tillegg har tre andre nyttige egenskaper, fordi det er en råvare for produksjon av mange varer..

Rainbow eucalyptus – beskrivelse og egenskaper

voksen regnbue eukalyptustrær Som alle varianter av eukalyptus, tilhører denne myrtefamilien. Imidlertid er regnbuearten den eneste som vokser på den nordlige halvkule. Det eviggrønne treet tilhører hundreåringer og kjemper. Den lever opptil 150 år og når en høyde på 100 m og danner en stamme med en diameter på opptil 2 m.

Filippinene og Indonesia regnes som fødestedet til regnbueukalyptustrær, hvor de vokser naturlig. I dag kan du imidlertid finne et tre i andre land med et varmt og fuktig klima..

regnbue eukalyptusbarkArten fikk navnet på barkens iriserende farge – på den kan du se alle regnbuens farger samtidig. Denne funksjonen skyldes det faktum at barken endrer sin opprinnelige farge over tid, sprekker og klatrer. Den ytre grønne barken mørkner og får en blåfiolett farge. Etter hvert varmes de kalde tonene opp, og stammen blir rosa, burgunder og til og med gulorange. Dessuten er alle disse fargene til stede samtidig, fordi barken glir i striper.

Hvor brukes det flerfargede treet

Til tross for sin høye dekorativitet og unike utseende, er regnbueukalyptus langt fra en sjelden eller truet art. Det trenger ikke å være spesielt beskyttet, fordi treet, som alle eukalyptustrær, kjennetegnes ved sin raske vekst. Eukalyptus plantes både som en “naturlig” jorddehydrator fra overflødig fuktighet, og for å dekorere området.hvor regnbueukalyptus brukes

Men det er andre bruksområder for lakkert treverk med farget bark og hvitt tre. Den brukes til å lage:

  • hvitt papir av høy kvalitet;
  • møbler;
  • bygningsmaterialer (treull, sponplater og fiberplater);
  • båter;
  • etasjer.

Men for medisinske formål brukes ikke regnbueukalyptus så ofte. Bladene inneholder også mange essensielle oljer, men mindre enn andre arter. For kommersiell produksjon av medisinske råvarer brukes ikke regnbueukalyptus.

Rainbow eukalyptus i naturen

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil