15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er det nødvendig med scarification av hyacintbønne og hvordan du gjør det

Hvorfor utskalling av hyacintbønne og hvor nødvendig er det? En nabo ga frø fra planten hennes, hun forteller at hun planter dem umiddelbart på et blomsterbed. Og jeg leste at du først må skremme deg. Hvordan du gjør det riktig og hvordan du utfører en slik prosedyre hjemme?

scarification av hyacintbønner Lange pisk av hyasintbønner kan flette halvparten av buen i løpet av en sesong, og syrinblomstrene og fargede belgene ser veldig dekorative ut. Å dyrke denne termofile planten er slett ikke vanskelig i klimaet vårt ved hjelp av frø. Skarphet av hyasintbønner vil fremskynde spiringsprosessen. Og det betyr, og bringe den nydelige blomstringen av ranken nærmere. Hva slags blomst er skjult under dette mystiske navnet, og hvilke vekstforhold har den??

Hva er hyacintbønner

hyacintbønnebusk Blant sommerboere er denne planten kjent som prydbønner eller klatreseroner. I blomsterbutikker selges den som lobia eller hyacintbønner, noen ganger dolichos. Alle navn gjenspeiler perfekt kulturens utseende. En urteaktig liana fra belgfrukterfamilien, opptil 5 m lang, vokser veldig raskt. Fra relaterte avlinger arvet hun formen for løvverk og frukt, som for vanlige bønner. Og blomstene med sin aroma på samme tid ligner blomstringen av hyasinter og syriner. De henger tykt fra skuddene med vakre børster, overraskende med en rik lilla eller rubinfarge. Vinbladene har samme nyanse..

Under naturlige forhold, i varme land, lever lobia i flere år. I klimaet vårt vokser lianen som en årlig plante, siden den overvintrer i det åpne feltet helt.

Scarification av hyacintbønner – hvorfor er det nødvendig og hvordan du gjør det

hvorfor gjør de scarificationHyacintbønner kan plantes direkte utendørs sent på våren og deretter blomstre midt på sommeren. Hvis du vil at vintreet skal blomstre enda tidligere, kan du dyrke frøplanter. Forøvrig er plantemetoden det beste alternativet for nordlige regioner med en kort sommer, noe som begrenser kulturens vegetative periode..

Lobia vokser fra frø, som er ganske store bønner. De er myke først, men når de er helt modne tørker de ut og blir veldig tette. Det er vanskelig for sarte spirer å bryte gjennom et så sterkt skall. Derfor forbereder mange gartnere plantematerialet ved å skarpe bønnene..

Hvordan skjære

hvordan man gjør scar frøDet er flere måter å gjøre bønner på:

  1. Det enkleste alternativet er å gni hvert frø med sandpapir og suge i vann for å svelle.
  2. Denne metoden er litt mer komplisert, så å si smykker, men også mekanisk – lag punkteringer med en nål.
  3. Du kan raskt forberede bønnene til planting ved å dyppe dem i varmt og kaldt vann en om gangen. Legg frøene i en klutpose og bade på denne måten.
  4. Og det vanskeligste alternativet er eksponering for kjemikalier. Lag en 3% svovelsyreoppløsning og legg bønnene i bløt over natten. Skyll før planting. Bare husk å bruke hansker, ellers kan du brenne deg..

Hvis du har glemt å utføre denne prosedyren, ikke bli opprørt, det er slett ikke nødvendig. Bønnene vil spire uten scarification, men da må du være tålmodig, for det vil ta lengre tid.

Skarphet av frø

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil