15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ly for druer for vinteren – forbereder en vingård for overvintring

Fortell meg hvordan du skal dekke druer for vinteren i midtfeltet? Vi plantet unge busker med bordsorter, alle i familien vår elsker dem veldig godt. Selv om vi valgte frostresistente frøplanter, er jeg bekymret for hvordan de skal overleve sin første vinter. Vi har det ganske kaldt, og til og med mine flerårige hageavlinger fryser noen ganger. Når du skal dekke og jo bedre?

hvordan skjule druer i midtbanen Kanskje trenger druene ikke beskyttelse mot frost bare i de varme sørlige områdene. I resten av territoriet i vårt hjemland må det dekkes. Hvordan dekke druer for vinteren i midtfeltet avhenger ikke bare av vinterens natur. Selvfølgelig, hvis det har lite snø og frost, er det nødvendig å nærme seg prosedyren mer ansvarlig. Selve snøen fungerer allerede som en “pels” for buskene, men den kan ikke alltid takle den tildelte oppgaven. Dermed er unge planter med tynn bark mer sårbare og trenger ytterligere beskyttelse. Det samme kan sies om busken som er rik på høst. Etter å ha brukt mye energi på rikelig frukting, mister den en del av frostmotstanden.

Når skal jeg begynne å gjemme druer

når man skal ly En voksen busk tåler mild frost og vil ikke lide ved minus 5 °. Videre anbefaler erfarne dyrkere å holde den forberedte (lagt på bakken) vintreet i et par dager før de bygger et ly. Dette øker motstanden mot lave temperaturer. Men de første årene bør ikke stå ubeskyttet og vente på frost, men dekke tidligere. Gjennomsnittlig, i den midterste banen, begynner dekkearbeidet i det andre tiåret i november. Samtidig kan du ikke gjøre dette i regnvær og skjule et vått vintre – det vil sprekke senere.

Du kan fokusere på bladfall og den første frosten. Så snart druene mister løvet og temperaturen synker, kan du begynne å jobbe..

Forbereder vingården for overvintring

vingård om høstenFør du går for materialer til bygging av ly, trenger vinstokkene forberedelse. Du kan ikke bare ta og pakke inn en lang vinranke sånn, den skal først forkortes, spesielt gamle busker. Og utfør høstfôringen. Det vil erstatte tapet av næringsstoffer i inneværende sesong og styrke vingården. I tillegg kan det være sykdomsfremkallende sporer på skuddene. Derfor er det ekstremt viktig å utføre en desinfeksjonsbehandling med spesielle midler. Og hvis sommeren viste seg å være tørr, ikke glem at druene trenger vannlading, noe som vil hjelpe dem å overleve vinteren. Tørr jord fryser mer om vinteren, noe som fører til skade på plantens rotsystem. Og gnagere elsker å spise på et saftig vintre. Så det er bedre å plassere agn for dem og beskytte buskene..

Når skal vannlading utføres

vanning med vannlading om høstenDet er før vinteren det er viktig å gi vingården fuktighet, spesielt i fravær av regn. Hvis høsten er fuktig og rik på nedbør, kan du hoppe over dette punktet. Generelt bør vanning utføres etter høsting. Mens buntene henger, kan dette ikke gjøres – bærene begynner å sprekke fra overflødig fuktighet. En, men rikelig, vanning er nok rundt oktober måned. Og slik at vannet når røttene, er det tilrådelig å lage spor rundt plantene. Eller til og med dype hull som helles rett inn i dem.

Vannforbruket er ikke bare avhengig av plantens størrelse og alder, men også av jordens sammensetning. Tung jord, spesielt med leirepartikler, beholder vann og er dårlig gjennomtrengelig. I slike områder vil 2,5 bøtter vann være nok for en voksen busk. Men på lyse sandsteiner passerer vannet, som om “gjennom fingrene”, uten å dvele. Druer som vokser under slike forhold krever opptil 6 bøtter for hver busk (igjen en voksen).

Hvorfor og når du skal beskjære druer om høsten

beskjæring av druer om høstenEn beskåret busk er fremfor alt lettere å dekke. Og hvis vintreet er delvis sykt, er dette en god måte å beskytte resten av druene på. Å fjerne de berørte skuddene vil forhindre spredning av sykdommen. Den forkortede vintreet bruker ikke lenger energi på en tynn ung vekst, som fortsatt vil ligge for fjerning om våren. Dette betyr at den vil motta flere næringsstoffer, vil komme sterkere inn i vinteren og overleve den bedre. Og i neste sesong beveger juicen seg mer intensivt på slike skudd, og avlingen modnes raskere. Dessuten er bærene i seg selv større enn på en uskornet vintreet..

Beskjæringstidene avhenger av den voksende regionen, men det viktigste referansepunktet er bladfall. Så snart busken kaster løvverk, kan du begynne å beskjære. Tidligere bør du ikke gjøre dette, samt plukke av bladene selv. De må forsyne vintreet med næringsstoffer, ellers svekkes det. Men utsettelse er også farlig – skuddene fra frost blir skjøre, går i stykker, og sårene har ikke tid til å gro.

Beskjæringsordningen kan være forskjellig, avhengig av druesorten og metoden for dannelse. Men generelt følger de disse reglene:

 1. Fjern syke, tørre og for tynne (tynnere enn en blyant) skudd helt.
 2. Frukt vinstokker dannes: de nedre skuddene kuttes kortere, med ca 3-4 knopper, noe som gir erstatningsknuter. Den øvre vintreet er forkortet til 6 knopper, og danner et fruktende vintre.

Det skal bemerkes at antall øyne igjen avhenger av avlingstypen. I tillegg, under høstbeskjæring, er det nødvendig å reservere seg og la igjen et par knopper i tilfelle frysing.

Hvordan kan du mate druer om høsten

høstfôring av druer med askeFør overvintring trenger busker kalium og fosfor. Nitrogengjødsel påføres ikke om høsten. Organisk toppdressing fungerer godt – kompost sammen med treaske. De blir hentet inn for graving.

Av mineralpreparatene før vinteren kan du legge til vingårdene:

 • superfosfat;
 • kaliumsulfat;
 • kaliummagnesium;
 • kaliummonofosfat.

Forebyggende behandling

forebyggende behandling av druerSelv om vingården er helt sunn, må den om vinteren sprayes med en løsning av kobbersulfat. Tidlige varianter behandles umiddelbart etter høsting, resten – sent på høsten, før buskene er skjermet.

Hvis det er syke planter, blir de behandlet avhengig av årsaken til problemet:

 • antraknose – Ridomil;
 • oidium – preparater som inneholder svovel;
 • mugg – Folpan;
 • cercosporosis – Fundazole;
 • grå råte – Euparenom.

Hvordan skjule druer i midtbanen

første års gjemmestedDet er mange måter å gjemme seg på, og hver gartner har sin egen favoritt, som har blitt testet om vinteren. Uavhengig av dem er imidlertid hovedmålet å beskytte rotsystemet. Den frosne vintreet kan kuttes, og på våren vil busken gi nye skudd. Men hvis roten lider, vil dette føre til at hele planten dør..

Unge lave busker kan dekkes “stående” ved å sette en ramme over dem. I andre tilfeller fjernes vinstokkene fra støtten og legges på bakken eller i grøfter. Det er best å gjøre dette med tørr plantematte eller brett.

Alle typer ly kan grupperes og deles inn i to kategorier: tørr og våt. Hvis busken er dekket med skjold, skifer eller vanntett materiale, er den et tørt ly. Våt betyr mulching (med jord, grangrener, halm).

Beskyttelse av druer om vinteren vil hjelpe:

 1. Sterk bakking. Passer for busker vokst i skyttergraver. Vintreet er lagt i dem og dekket med et tykt lag (minst 15 cm) med jord med sagflis, og ikke glem plantens base.hilling
 2. Mulching. Lag av mulch skal være minst 40 cm, lette materialer festes med noe tungt eller dekket med spandbond.mulching
 3. Film pluss mulch. Vintreet som er lagt på kullet er dekket med sagflis og dekket med plastfolie, og presser kantene med murstein.druer under filmen
 4. Skifer pluss mulch. Metoden ligner på filmen, bare ved bruk av skifer eller kryssfiner.ramme på druer

Hvordan dekke druer for vinteren i Moskva -regionen

I denne regionen er vintrene vanligvis ganske snødekte, som bare spiller i hendene på gartnere. Det er ingen hemmelighet at det beste “teppet” ikke bare for druer, men også for andre dekkende avlinger, er snø. Ved å samle det fra stedet og legge det til vingården, kan du beskytte planter mot frost med minimal innsats..

Men i noen tilfeller kreves det et sikrere deksel. Først og fremst gjelder dette ømme unge frøplanter rotfestet om høsten, så vel som unge fjorårets busker. Ekstra beskyttelse vil ikke forstyrre varianter med lav frostbestandighet eller de som har vært syke i inneværende sesong. I tillegg bringer været ofte overraskelser og ønsket kraftig snøfall kan neppe forventes..

Metoder for å isolere druer for vinteren i Moskva -regionen kan brukes på samme måte som i midtbanen. Imidlertid er det mer pålitelig ikke bare å klemme buskene, men også å dekke dem helt..

Disse alternativene fungerer godt:

 1. Grav et spor, strekk det med grangrener, legg en vintreet bundet i bunter. Dekk til med et lag jord minst 20 cm, legg et godt lag med grangrener på toppen. Det siste laget er igjen 15-20 cm tykt jord eller sagflis. Om vinteren, når det snør, vil han fullføre en slik “pai”.hvordan ly for druer for vinteren i forstedene
 2. Legg ut gamle brett under buskene, legg vintreet på dem. Dekk alt med treplater. For ytterligere beskyttelse kan du legge til takmateriale inni.ly med treskjold

Hvordan skjule druer for vinteren i Ural

Inntil nylig ble det harde Ural -klimaet ansett som uegnet for termofile avlinger som druer. Men takket være oppdrettere ble det avlet opp varianter med økt vinterhardhet. De er ikke bare i stand til å tåle den uforutsigbare og relativt kalde kortsommeren, men også den kalde Ural -vinteren. Der frosten er stabil ved minus 20 ° C, er det fullt mulig å bevare vingården og få en høst. I Ural plantes det for det meste tidlige druer, og de dekker det også godt, spesielt unge planter..

For voksne planter brukes alle mulige metoder, som også brukes i midtfeltet. Men en ung vingård er svakere og trenger bedre beskyttelse. Og forskjellige materialer kan hjelpe i dette, fra film til vanlige brett. Det er spesielt viktig å isolere buskene godt i det første leveåret. Den unge vintreet deres er ikke treaktig nok ennå.

Det er ikke nødvendig å skynde seg å dekke – vintreet blir sunnere og mer spenstig hvis det “fryser” litt. Den optimale temperaturen for beskyttende arbeid er minus 5 ° С.

hvordan ly til druer for vinteren i UralI dette klimaet har nattetemperaturer imidlertid en tendens til å synke kraftig. Derfor, i Ural, er det bedre å utføre ly i to stadier:

 1. Først bygges et midlertidig lysrom, som vil vare maksimalt 1,5 måneder. Det vil beskytte vintreet mot en alvorlig forkjølelse, men også gi det muligheten til å herde. For å gjøre dette, grave grøfter, fyll dem med mulch. Det ferdigklippte vintreet er bundet i bunter og lagt i skyttergraver. Dekk dem ovenfra med treplater eller folie.
 2. Etter et sterkt kaldt trykk helles et godt lag jord på toppen av det midlertidige lyet (minst 30 cm). I tillegg er den også dekket med en film for ikke å bli våt..

Når du bruker midlertidig deksel, er det viktig å forlate ventilasjonshull slik at vinstokkene ikke snapper.

Hvordan skjule druer for vinteren i Sibir

hvordan skjule druer for vinteren i SibirI regioner med et spesielt kaldt klima brukes fortsatt den “tørre metoden” for å skjerme druer. Den lar deg minimere vintreetes kontakt med frossen jord og fuktighet utenfra, og skaper også et godt mikroklima for overvintring..

For dette:

 • grave en grøft;
 • vintreet er brettet i bunter og innpakket i burlap;
 • innpakket skudd legges i grøfter, festes med stifter;
 • buer er installert på toppen;
 • dekk rammen med treskjold;
 • strekk filmen over skjoldene slik at treet ikke blir vått.

Når du velger hvordan du skal lukke druer for vinteren, bør du fokusere på klimaet og dine egne evner. I en varm og regnrik vinter vil friske, modne busker ikke fryse på organisk søppel og under et godt lag med snø. I mer alvorlig vær er det bedre å gjemme en liten vingård i et provisorisk drivhus. I store områder vil det være mindre kostbart å dekke plantene med fiberduk eller improvisert materiale..

Ly for druer fra spandbond og film – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil