15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kalking av druer om høsten – forbereder vingården for overvintring og beskytter den mot sykdommer

Fortell meg hvordan kalkingen av druer utføres om høsten, er vanlig kalk egnet til dette formålet? Jeg har en ung vingård, den skal overvintre for første gang, en nabo rådet meg til å vaske den som trær. Denne prosedyren er obligatorisk, og i så fall når er det bedre å utføre den.?

hvitvasking av druer om høsten Til tross for at det i dag er debatt om hvor hensiktsmessig hvitkalkende hagetrær er, fortsetter de fleste av oss å gjøre dette ikke bare i hagen, men også i vingårdene. Kalking av druer om høsten er et viktig stadium i forberedelsen av busker til overvintring. Og jo bedre de tåler det, jo mer aktivt vil de gå inn i den nye vekstsesongen. Dette betyr at de vil gi mer høst, noe som faktisk er hele poenget med å dyrke en avling. Når er det bedre å hvitvask en vingård, enn og for hvilket formål de vanligvis gjør det?

Hvorfor trenger du hvitvasking av druer om høsten

hvorfor bleke druer om høsten Kalking spiller en viktig rolle i omsorgen for planter, spesielt når buskene ikke er dekket for vinteren. Det anbefales å kalkke slike vinstokker, ermer og stilker først. Beskyttelseslaget, som dannes etter tørking av “fargestoffet”, vil beskytte druene mot frost og forhindre at det oppstår frostsprekker.

I tillegg blir vintreet, utmattet av sjenerøs frukting, sårbart for hovedfienden – kulturens sykdommer. For å forhindre utseende og for å beskytte vingården, utføres høstkalking. Egentlig ville det være mer riktig å si at buskene sprøytes med spesielle midler med egenskapene til soppdrepende midler. Men hvis planten er gammel og stor, vil det være mer praktisk å behandle stammen selv med en børste eller en liten kost. Generelt er denne prosedyren den samme som hvitkalking av trær..

Det er nødvendig å begynne å behandle druebusker (hvitvasking, sprøyting) etter høstbeskjæring. Og bare da bygge et ly for kultur, om nødvendig.

Hvordan kan du kalkere / behandle druer

jernvitriol for bearbeiding av druerFor høstbehandling av boler og vinstokker kan du bruke en av følgende midler:

  1. Kalk. Løs opp 1 kg kalk i 3 liter vann, tilsett mer væske for å få 10 liter av produktet. Kalk opp stammene på buskene med den.
  2. Bordeaux væske. Forbered en løsning med en hastighet på 100 g kobbersulfat og lo per bøtte med vann. Spray dem druer.
  3. Kobbersulfat. Løs 300 g av stoffet i en bøtte med vann og spray hele busken med den.
  4. Kolloidalt svovel. Fortynn en pose med stoffet i 5 liter vann. Behandle vintreet.

Den beste måten å bearbeide druer på før vinterly

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil