15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi ser frem til den første høsten – når jordbær begynner å bære frukt etter planting

Fortell meg, når begynner jordbæret å bære frukt etter planting? Hun forlot en rotfest bart i gangene om høsten spesielt for å forplante favorittsorten. Hvis de ikke har forsvunnet om vinteren, vil jeg om våren overføre dem til et permanent sted, hagen er allerede klar. Blomster et slikt jordbær allerede denne sesongen eller bare neste år??

når jordbær begynner å bære frukt etter planting Det aromatiske søte jordbæret er alles favoritt sommerbær, uansett alder. Etter å ha bestemt oss for å dyrke den selv, gleder vi oss til å se jordbærene begynne å bære frukt etter planting. Det er gledelig å se de elegante vakre buskene gjengrodde med krøllete blader. Men det er mye hyggeligere å plukke de første bærene, vel vitende om at de er et resultat av omhyggelig arbeid. Tidspunktet for frukting avhenger av mange faktorer. Først og fremst er dette en reproduksjonsmetode: oftest dyrkes jordbær gjennom ferdige frøplanter. Det oppnås ved å heie en værhår fra en moderplante. Men noen amatører er også engasjert i frødyrking, og fruiting av slike planter vil være annerledes. Et viktig faktum er også modningstiden, fordi jordbær kan være både tidlig og sent.

Når jordbær begynner å bære frukt etter planting: frø og vegetativ forplantning

når jordbærene gir sin første høst Det raskeste resultatet er den vegetative forplantningen av kulturen. I dette tilfellet er plantematerialet hovedsakelig rosettene oppnådd ved roting av kinnhårene. Sommeren er nok til at de kan vokse både sitt eget rotsystem og en kraftig løvrosa. Etter det skilles de og sitter..

Den første frukten av slike busker avhenger av når de ble plantet på et permanent sted:

  1. Unge rosetter plantet i august-september gir første høst neste sommer.
  2. Når vi planter om våren, vokser unge busker bare løv- og underjordiske delen det første året. De vil blomstre ikke i den nåværende sesongen, men om et år (noen ganger er det den første blomstringen i planteåret).

Samtidig må man huske på at den første høsten nesten alltid er et “signal”. Få bær er bundet selv på rikelig fruktende varianter, dessuten er de ofte små. Kulturen vil gi en full høst bare i det andre eller tredje året etter planting. Og fra det femte leveåret vil kvaliteten og kvantiteten begynne å bli dårligere, fordi jordbær må oppdateres regelmessig.

Når det gjelder jordbær dyrket av frø, må minst 6 måneder til legges til denne perioden. Så mye tid etter såing må plantene bli sterkere, og for noen arter tar det nesten et år.

Modningsdatoer for jordbær, avhengig av egenskapene til vekstsesongen for utvikling

fruiting jordbærGenerelt tar det omtrent 4 uker fra begynnelsen av blomstringen til den første høsten. Fra hvilken art en bestemt sort tilhører, bestemmes tidspunktet for fruktingen også:

  • tidlige varianter av jordbær modnes i midten av mai, for eksempel Honey, Clery, Kimberley;
  • i begynnelsen av juni høster de midten av de tidlige jordbærene (Festivalnaya, Ellis, Korona);
  • fra midten av juli begynner middels-sene varianter (Tsaritsa, Present, Asia) å bære frukt;
  • og i midten av juli avslutter modne sene jordbær (Pegasus, Tarusa, Andria) sesongen.

Hver for seg er det nødvendig å markere remontant jordbær – Gigantella, Albion, Selva og andre varianter. De kjennetegnes ved deres evne til å produsere flere høstinger, noe som resulterer i at fruktingen forlenges gjennom sommeren. Fra mai og til og med hos noen arter til september, setter slike avlinger seg og modner bær..

Hemmeligheter for å plante jordbær, hvordan du skal håndtere høsten det første plantingsåret

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil