15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Steinverket ditt vil bli dekorert med en delikat alpin mansjett

Fortell meg, blomstrer alpinmansjetten og hvor mye vokser den med alderen? Jeg kjøpte et par busker fra hendene mine på markedet, så jeg fikk ingen spesiell informasjon. De sa bare at de knapt vokser i høyden, og vil forbli lave. Jeg var så imponert over hennes uvanlige blader at jeg ikke kunne motstå og tok det. Hvor er det bedre å plante det nå, og hvor krevende er planten å ta vare på??

alpin mansjett Hvis krysantemum, dahliaer eller roser vokser for sin flotte blomstring, plantes denne kulturen mer som en dekorativ. Alpinmansjetten, til tross for sin beskjedne størrelse, har en veldig original struktur og tekstur på bladene. I tillegg er den upretensiøs, vokser godt både i det åpne feltet og i en gryte, og til og med blomstrer. Og selv om blomsterstandene er små og diskrete i fargen, understreker dette bare ømheten mot bakgrunn av fingerblader..

Alpin mansjett – plantebeskrivelse

alpine mansjettfunksjoner Mansjetten tilhører den rosa familien og er en av dens populære og veldig vakre arter. Urteaktig flerårig med et kraftig rhizom har en kompakt luftdel. Buskens høyde overstiger ikke 20 cm. Men samtidig vokser den i bredden og blir til et vakkert avrundet gardin med en diameter på opptil 30-50 cm.

Hovedtrekk ved alpinmanchetten er dypt dissekert, i motsetning til mange andre arter, blader. De har opptil 7 kniver opp til nesten 4 cm lange, farget mørkegrønn. Plantens originalitet er også gitt av en sølvfarget kant langs kanten av hvert slikt blad. Men dette er ikke en tegning, men silkeaktig hår som passerer fra tallerkenens bunnflate og er gruppert tydelig langs kantene..

Takket være den fleecy grensen samler dugg på den om morgenen, som ikke ruller av bladene, men samler seg i runde dråper langs konturen. På dette tidspunktet ser mansjetten spesielt rørende ut, som om den gråter, og tårene fryser på bladene..

Fra midten av sommeren til høsten blomstrer buskene forsiktig med små hvitgrønne blomster. De samles i apikale blomsterstander.

Hvor og hvordan man dyrker en mansjett

mansjett på et alpinskliePå grunn av sin kompakte størrelse og egenskapen til å ekspandere i bredden, vokser mansjetten som et bakdeksel. Det har ingen spesielle krav, det er nok:

  • plant den i næringsrik jord, den er bedre på loam, men planten vil slå rot i en annen jord;
  • kan plasseres på et skyggelagt sted, blomsten er ikke kresen når det gjelder belysning;
  • lag et par dressinger i perioden med aktiv vekst;
  • vann to ganger i uken.

Mansjetten ser harmonisk ut i den fremre blomsterhagen, på alpeskredet og i steinrommet. Den kan også plantes i beholdere eller potter separat eller i kombinasjon med løker. Den reproduserer seg ved frø og deler busken.

Instruksjoner for montering av mansjetter

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil