15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er særegenheten til Red Delicious epler og hvordan de skiller seg fra Delicious -sorten

Hva er forskjellen mellom Red Delicious epler og Delicious eplesorter? Når jeg kjøpte frøplanter, tok jeg ikke hensyn til etiketten, og bare hjemme la merke til at jeg ikke hadde kjøpt det jeg hadde planlagt. Den deilige varianten ble en gang vokst av foreldrene mine, vi alle elsker dem veldig godt, så jeg bestemte meg for å plante den i min egen hage. Hva vil vokse i meg nå? Hva slags frukt smaker dette epletreet, og hvilken type modenhet tilhører det??

epler rød deilig De søte, saftige Red Delicious -eplene er lett gjenkjennelige ved sin karakteristiske dyprøde fruktfarge. De ser så vakre ut at det virker som om fruktene ikke er ekte. Men etter å ha smakt disse eplene, blir du forelsket i dem første gangen. Ikke for aromaen, som er dårlig uttrykt, men nettopp for smaken av sprø masse som renner ut med søt juice. Ikke overraskende finnes variasjonen stadig mer i private hager. Utad ligner butikkfrukter, disse eplene er mye bedre og absolutt naturlige. I tillegg er det ikke så vanskelig å dyrke dem på grunn av upretensiøsiteten til denne sorten..

Red Delicious -sorten er en direkte etterkommer, eller rettere sagt en klon, av det deilige epletreet. Men det er ikke oppdretterne som må takkes for det, men naturen. Dette er resultatet av en spontan Deilig mutasjon, hvorfra klonen er forskjellig i fruktens mørke farge..

Epler Red Delicious – variasjonsbeskrivelse

eplesort rød deilig Selve treet er av middels størrelse – høyden er vanligvis omtrent 5 m. I ung alder er epletreet krone ovalt. Men jo eldre den blir, desto mer rundes den opp og øker diameteren til 5 m. Epletreet bygger opp kraftige skjelettgrener. Generelt er skuddene hennes ikke veldig tykke, har en litt buet form. De er dekket med rødlig bark, som blir grov over tid på stammen..

Bladene på epletreet har en karakteristisk oval form, med en blank overflate og ujevne kanter. Men det er en nyanse som vil hjelpe til med å gjenkjenne klonen: Red Delicious -epletreet har et rødt bladblad, og den sentrale venen på bladene, som Delicious ikke har.

Sorten er anerkjent som frigitt for dyrking i regioner med et temperert klima. Men det er gode resultater av dyrking av epletrær i midtfeltet. Selv om man i dette tilfellet ikke bør stole på en spesielt rik høst. Epletreet har middels motstand mot lave temperaturer, tørke og vanlige avlingssykdommer.

Funksjoner av frukt og smakskarakteristika

smak av epler rød deiligFrukt oppstår på ringer i forskjellige aldre i det femte året etter plantingen av frøplanten. Hvis du podmer Red Delicious på en dvergbestand, kan du fremskynde denne prosessen med ett år. Sorten tilhører vinterarten: epletreet blomstrer nesten i begynnelsen av sommeren og modnes tidlig på høsten, i september.

Red Delicious er en selvfruktbar variant, og med en enkelt beplantning pollineres ikke mer enn 20% av blomsterstandene. For å øke utbyttet er det bedre å plante pollinatorer i nærheten. For denne sorten kan de være epletrær Gala, Gloucester, Jonathan, Empire.

Epler gjennomsnittlig ca 200 g, konisk i form, med en liten ribbe på toppen. Fruktens hud er veldig tett, og en mørk rød rødme ved full modning sprer seg over hele frukten. På bakgrunnen er mange subkutane, lysere punkter synlige. Smaken vil ikke svikte deg heller – sorten fikk en av de høyeste smakeratingene, 4,6 poeng. Selv umodne epler er saftige, sprø og søte, men faste. Etter modning blir fruktkjøttet litt mykere og mer aromatisk, samtidig som det beholder saftigheten. Sorten er universell, dessuten kan epler lagres lenge, opptil seks måneder. Det eneste er at hvis du beholder dem til våren, blir eplene litt melne..

Fordeler og ulemper med Red Delicious varianter

fordelene med epler rød deiligBlant fordelene med epletreet er det verdt å markere:

  • utmerket smak og utseende av frukten;
  • gode utbytter, spesielt i varmere strøk, hvor du kan ta over 100 kg frukt fra et tre;
  • lang holdbarhet;
  • transportabilitet (epler er ikke skadet på grunn av sterk hud);
  • trenger ikke å danne en krone, fordi treet gjør det på egen hånd;
  • god vinterhardhet (opptil minus 34 ° С).

På samme tid var det noen ulemper, hvorav hoveddelen er lav resistens mot sykdommer. Også på mellomnivå er treets motstand mot tørke..

Videovurdering av Red Delicious epletreet

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil