15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper til santolina – hvor ellers brukes planten, i tillegg til hagearbeid

Fortell oss hva som er fordelaktig for santolina og hvor det brukes. Denne planten ble brakt til meg av datteren min fra en venn, jeg plantet den i hagen, så alle naboene spør hvor jeg fikk et slikt mirakel. Jeg liker virkelig de uvanlige bladene, og de lukter også fantastisk. Datteren min sier at de kan legges til salaten, men jeg har ikke risikert det ennå. Er denne blomsten virkelig spiselig?

fordelaktige egenskaper til santolina Upretensiøs, ekstremt tørkebestandig, med originale blader og knopper som gir en krydret aroma – dette er langt fra alle fordelene med utmerket Santolina. Den brukes hovedsakelig til dekorative formål, men på grunn av det høye innholdet av essensielle oljer brukes den til og med i matlaging. I tillegg gir de fordelaktige egenskapene til santolina det en helbredende effekt. En fantastisk plante og hage vil dekorere og tjene som krydder, og til og med hjelpe i behandlingen av visse sykdommer. Hva er denne mystiske kulturen og hvor brukes den??

Hva er Santolina

santolina Planten tilhører Aster-familien og er en eviggrønn trelignende busk. Dens opprettede skudd er dekket med veldig små blader dekket med en sølvaktig dun. Hele sommeren blomstrer Santolina og slipper høye stengler med sfæriske blomsterstander av gul eller hvit farge.

Santolina kan dyrkes i hagen eller som et husplante. I det første tilfellet dvale buskene i åpen mark bare i varme områder. Hvis vintrene er veldig kalde, må de graves ut. Ellers blir blomsten til en årlig og forsvinner..

Nyttige egenskaper til santolina

essensiell olje av santolinaDen rike krydret aromaen, som både blomster og skudd med blader har, er verdsatt i middelhavsmat. Der brukes santolina som et krydder, og legger det til marinader, krydder, salater. Unge kvister og blader av planten vil ikke bare gi rettene en behagelig smak, men også forbedre fordøyelsen..

Som krydderavling er rosmarin og grønne santoliner best..

Tørket santolina beholder helt aromaen, som noen insekter virkelig misliker. Vesker med plantekvister i skapet vil skremme bort møll. Og tjene også som en naturlig duft for tøyet som ligger der..

Men den viktigste egenskapen til santolina er helbredelse. Fra frøene til santolina aromaolje lages ved dampdestillasjon, som:

  • fjerner vorter;
  • fremmer helbredelsen av forskjellige skader på huden;
  • lindrer kløe og ømhet med insektbitt;
  • renser nyrer og lever;
  • lindrer hvithet;
  • normaliserer sparsom menstruasjon;
  • hjelper til med å lindre astma og hoste.

Til tross for sine medisinske egenskaper brukes santolinaolje sjelden. Hovedårsaken er at den inneholder santolinon, et veldig kraftig giftstoff..

Ikke bare frø, men også plantedelen er utstyrt med medisinske egenskaper. Den knuste tørkede urten har en anthelmintisk og antispasmodisk effekt. Det brukes til fremstilling av mange medisiner..

Funksjoner i Santolina

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil