15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du må kjenne fienden ved synet – hvordan bli kvitt sedge på stedet

Fortell meg hvordan du kan bli kvitt sedge på nettstedet? Vi kom på besøk til min bestemor og bestemte oss for å rydde opp i den gamle hagen. Hun bor i det aller siste huset langs gaten, det er ingen boligbygg lenger, det viser seg at rett bak hagen begynner en skikkelig jungel, spesielt om sommeren. Det vokser bare ikke der – trær, busker og det er ingenting å si om forbs … Generelt, etter å ha startet kampen mot ugress og plukket ut alt som ikke tilhører dyrkede planter, ble de overrasket over en stund finne sedge. Hun busker, som om ingenting hadde skjedd, som om ingen trakk seg ut. Hva kan gjøres for å fjerne denne landsbyboeren? Alle metoder er passende, inkludert kjemi – der sedge vokser, er det ingen trær i nærheten.

hvordan bli kvitt sedge på stedet Ung sedge ser veldig pen ut, og ligner en lys grønn gressplen. Men når det får styrke, og enda mer, vokser det vedvarende, til tross for at buskene er rotet opp med rot, begynner du allerede å tenke på hvordan du kan bli kvitt sedge på stedet. For det første går det utviklede spiret rhizom dypt ned i jorden, og det er ekstremt vanskelig å trekke det helt ut, spesielt fra gamle planter. For det andre omgår de raske veksthastighetene til dette ugresset veksthastigheten for dyrkede plantinger og drukner dem raskt. Og viktigst av alt, blir sedge et tilfluktssted og en “spisestue” for mange skadedyr. Larver av møll, skjeer og stikkelsbærmøl får en gratis restaurant, og du får en ekstra hodepine. Faktisk, i tillegg til insekter, kan sedge bringe kopper rustsporer inn i hagen og etterlate deg uten frukt og bær. Derfor, jo raskere du finner et slikt “korn” og begynner å kjempe med det, jo lettere blir det å bli kvitt det..

I utseende er sedge veldig lik gressplener, hvetegress og annet rhizom ugress. Du kan gjenkjenne fienden “i ansiktet” av følgende tegn: stengelen i snittet er ikke rund, men trekantet, mens den slipper flere blader. I voksne planter er løvet veldig tøft. Et forsøk på å trekke ut busken kan føre til skade (kutt). Ved foten av stammen er knopper av nye skudd synlige i form av hvite nøtter. Og røttene i seg selv er tykkere enn for eksempel hvetegress.

Hvordan bli kvitt sedge på stedet ved hjelp av folkemetoder

sedge Det mest støtende er hvis denne seige ugresset tar fantasien til blomsterbedene dine eller sprer seg ut med et teppe under et tre. I dette tilfellet betyr bruk av ugressmidler å ødelegge både blomster og trær..

Det gjenstår å stole på de gamle folkemidlene og prøve å fjerne sedge ved hjelp av:

  1. Sahara. Kanskje liker ikke sedge en så “søt” toppdressing av den grunn at den elsker sur jord. Likevel fungerer det, og uten konsekvenser for dyrkede planter. Tidlig på våren, før skuddene dukker opp, vanner området der ugresset var i fjor rikelig og dryss sukkeret. Du kan også søle det på toppen slik at det smelter. Gjenta prosedyren hvert år og gradvis vil sedge klekkes..
  2. Blåslampe. Under trær og i senger der sedge steg før frø (gulrøtter, persille), kan du brenne den ved å gå med en lampe.

Sedge kan ødelegges bare hvis røttene ikke forblir i jorden. Du kan grave et lite område og deretter velge alle røttene. Bruk bare en høyde, ikke en spade, for ikke å kutte jordstenglene og la fragmentene ligge i jorden.

Kjemi er den mest pålitelige metoden for å beseire sedge

ugressmiddel mot sedge agrokillerDen enkleste måten er å rydde stedet for alt ugress, inkludert sedger, hvis området er tomt og ikke er plantet. Deretter kan du bruke spesielle preparater – ugressmidler.

Utrydd ugresset raskt og fullstendig:

  • Agrokiller;
  • Antisapa;
  • Bonus;
  • Corsair.

Også tomme områder uten kulturelle beplantninger kan ganske enkelt mulkes. Bare ikke med gress, men med et materiale som ikke overfører lys. Da vil ikke sedge kunne bryte gjennom til solen og gradvis vil røttene dø av..

Ugressbekjempelse av plantevernmidler

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil