15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi vokser en velduftende og nyttig busk hjemme – hvordan forplante eukalyptus

Fortell meg hvordan du formerer eukalyptus? Nylig ga mannen min en liten busk til bursdagen min. Det ser ut som det ikke er noe spesielt i det, men de avlange bladene lukter behagelig av en blanding av sitron og sitronmelisse. Jeg vil sette en slik plante i hvert rom, vil jeg kunne forplante den og hvordan akkurat? Jeg prøvde å rotte stiklinger om sommeren, så ingen av dem slo rot. Enten formerer ikke eukalyptus seg på denne måten, eller så gjorde jeg noe galt.

hvordan forplante eukalyptus Rotsystemet er i stand til å trekke ut 300 liter vann på bare en dag og tømme et vannglasset område, og duftende blader renser luften for skadelige urenheter. Under naturlige forhold er eukalyptus vanlig i land med varmt klima, men vi må bare dyrke den som en pottekultur. For å skaffe deg en naturlig luftrenser må du vite hvordan du formerer eukalyptus. Dette er slett ikke vanskelig å gjøre, fordi denne kulturen fortsetter sin slekt på samme måte som de fleste planter. Hjemme kan du øke eukalyptussamlingen ved å bruke frø eller stiklinger. Hver metode har sine egne egenskaper, som det bør tas hensyn til.

Eucalyptus tilhører familien myrt og har mer enn 7 hundre varianter. Nesten alle er veldig store i størrelse og når høyden til en etasjes bygning. Hjemme vokser det bare noen få varianter, blant dem sitron eukalyptus og Hanna. Høyden overstiger ikke 2 m, men disse dimensjonene kan lett inneholdes ved å kutte..

Hvordan forplante eukalyptusfrø

hvordan forplante eukalyptusfrø Frøformering brukes oftest både i naturen og til innendørs planter. Og du trenger ikke vente på at din gamle eukalyptus skal blomstre. I spesialforretninger kan du kjøpe frø av alle avlinger, inkludert dette.

Begynn å så frø tidlig på våren:

  1. I slutten av februar tilbereder du en lett jordblanding ved å blande løvjord og sand i like deler.
  2. Fyll små kopper med underlaget. Du kan bruke et vanlig såbrett, du vil fortsatt dykke frøplanter senere..
  3. Spray bakken liberalt.
  4. Fordel frøene på toppen av jorda og strø dem enten i et tynt lag. Eller bare trykk dem inn med en blyant, bare ikke dypt.
  5. Dekk avlingene med folie og legg på et varmt sted med en temperatur på minst + 20 ° С.
  6. Ventiler drivhuset med jevne mellomrom og spray avlingene. Det vil være mulig å fjerne filmen ikke tidligere enn at alle frøene har spire. Noen ganger er denne prosessen forsinket i et par måneder..
  7. Etter spiring, la dem vokse seg sterkere ved å senke temperaturen på innholdet med et par grader. Når det første paret med sanne blader dukker opp, dykker du i separate potter.
  8. Etter en uke kan du utføre den første beskjæringen av plantene og knipe toppen av den for å stimulere utseendet til sideskudd..

En av fordelene med eukalyptus er at frøene beholder spiringen i veldig lang tid. Det var tilfeller da frø spirte, som ble lagret i flere tiår..

Formering av eukalyptus ved stiklinger

forplantning av eukalyptus ved stiklingerStiklinger brukes sjeldnere enn dyrking av frøplanter. På grunn av det høye innholdet av essensielle oljer er stiklinger vanskelige å rotere og dør ofte. Du kan imidlertid prøve dette alternativet, spesielt hvis du planlegger å beskjære din gamle busk. For ikke å kaste de avskårne grenene kan du prøve å heie dem. Men for dette er bare hakkede skaft fra unge grønne kvister egnet. Og for å øke sjansene for suksess, behandle dem med et vekststimulerende middel før du roter..

Du kan rote enten i vann eller i et torvunderlag. Bare husk å vanne sistnevnte ofte, gitt kjærligheten til eukalyptus for fuktighet. Og en ting til: for første gang dekker du stiklingene med en krukke eller pose. Dette vil øke fuktigheten i luften og sjansene for et positivt resultat..

Praktiske tips for dyrking av eukalyptus fra frø

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil