15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor jordbær har røde blader – hvordan hjelpe din favorittbær

Jeg kjøpte remontant jordbær om våren, alle plantene slo rot. Først var alt bra, men så la jeg merke til at de ble røde. Fortell meg hvorfor jordbærbladene blir røde, er det en slags sykdom? Men jeg ser ikke noe annet, buskene vokser, noen vil til og med blomstre snart. Hva skal jeg gjøre, kanskje spraye med noe? Jeg er redd uansett hvor tapt.

røde jordbærblader Røde jordbær ser vakre og appetittvekkende ut på bakgrunn av lyse grønne blader. Men hvis fruktens nyanse begynte å dukke opp på løvfiskplater, er det verdt å vurdere hvorfor bladene på jordbæret blir røde. Rosetten til en frisk ung busk skal ikke ligne kunstnerens palett med forskjellige røde nyanser, fra en delikat rødme til et rikt burgunder -fargevalg. Hvis disse fargene begynte å trenge ut behagelige greener, kan dette resultere i en nedgang i utbyttet og til og med tap av et bær..

Hvorfor blir jordbærbladene røde

røde jordbærblader om høsten Det er ingen grunn til bekymring bare i ett tilfelle – hvis rødheten dukket opp allerede på slutten av sesongen. I gjennomsnitt lever et jordbærblad i to til tre måneder og dør deretter av. Dette faller nesten på høsten, når alle løvfrukter skifter farge til fargede høsttelt. Det samme skjer med jordbær, og før tørking blir bladene først røde. Samtidig forblir det unge senteret i utløpet grønt.

Et annet problem er når rødhet vises i høysesongen, om sommeren. Det kan være to grunner til dette:

  • mangel på næringsstoffer;
  • sykdom.

Hvilke elementer mangler fra jordbær med røde blader

rødhet av jordbærblader som et tegn på sykdomMangel på ernæring kan bestemmes av rødhetens art:

  1. Bare rødt – mangel på nitrogen. Det er nødvendig å mate buskene med ammoniumnitrat eller azofoska, og helle aske i gangene.
  2. En lilla fargetone indikerer mangel på fosfor. Superfosfatfôring vil hjelpe.
  3. Rødheten, som erstattes av bruningen av kanten på bladplatene, er mangel på kalium. Trenger fôring med mineralkomplekser med en overvekt av dette elementet.

I tillegg indikerer den røde fargen på løvet, som vises i juli, en økt surhet i jorda..

Sykdommer i jordbær, som er ledsaget av rødhet av bladene

syke jordbær med røde bladerI noen tilfeller er endringen fra grønn til en lysere farge ledsaget av manifestasjon av forskjellige flekker. Dette skjer med en jordbærsykdom:

  1. Hvit flekk. Tegn: lyse flekker på rødblader. Behandling: spraying etter eget valg tidlig på våren med Bordeaux -væske eller om sommeren med Fitosporin, Zircon.
  2. Brun flekket. Tegn: uregelmessige vinklede lilla flekker, begrenset av vener. Når bladet dør, vises mørkere flekker på dem, og deretter blir hele det berørte området brunt. Behandling: behandling av busker før løvverk begynner å vokse med Topaz eller Bordeaux væske.

Røde blader på jordbær om våren – hva skal jeg gjøre

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil