15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva som skreller av jorda og til hvilket formål den utføres

Kona fikk en liten tomt arvet fra bestemoren, som tidligere hadde leid den ut til en lokal bonde. På et familieråd bestemte de seg for å prøve å så det på egen hånd. Jeg snakket med bonden, han sa at han ville hjelpe med utstyret, og så sådde vi hvete med ham. Han rådet også til å utføre peeling etter høsting. Jeg har selvfølgelig studert mye, men jeg har ikke kommet over et slikt begrep. Hva er peeling av jorda, hvorfor er det gjort og med hvilke verktøy?

hva som skreller av jorda En god høst avhenger ikke bare av godt vær og tilstrekkelig nedbør, men også av jorda. Rettidig, og viktigst, riktig behandling av åker for såing av landbruksavlinger tar andreplassen etter fruktbarheten, og avskalling er av liten betydning. Alle praktiserende bønder vet hva som skreller av jorda, og til hvilket formål den utføres. Denne jordbearbeidingsmetoden vil ikke bare forberede feltet til neste såing. Det vil bidra til å redusere forurensningen betydelig, samt lette videre arbeid og til og med redusere kostnadene for utstyr til forbruk av drivstoff og smøremidler..

Hva er peeling av jorda

avskalling av jorda Peeling er overflatebehandlingen av det øvre jordlaget. Ved hjelp av spesialutstyr løsnes jorden ved delvis å snu den. Samtidig med dette blir rotsystemet for ugress kuttet og skadedyr ødelagt, spesielt deres dvale larver. Selv om ugressvegetasjonen vokser tilbake etter slik behandling, fører den påfølgende høstpløyningen endelig til ugressets død..

Det er også stubbing – rester av stubber etter høsting av avlinger. Deres tøffe røtter gjør pløying vanskelig og fører til akselerert slitasje på utstyret. Under bearbeiding av stubber avbryter og knuser spesielle redskaper stubben, noe som letter videre bearbeiding av feltet..

Som et resultat av å skrelle jorden:

  • du kan oppnå ødeleggelse av opptil 90% av ugresset;
  • forsinke fordampning av fuktighet og forhindre uttørking;
  • akselerere mineralisering;
  • å ødelegge larvene til skadedyr som kan bære rust, mugg og andre sykdommer i dyrkede avlinger;
  • lette eller til og med bytte vinterploging.

Når peeling utføres

når peeling utføresLøsningen av overflatelaget utføres umiddelbart etter høsting, høyst den tredje dagen, men bedre tidligere. Forsinkelse av prosedyren fører til at den er ytterligere upassende. I områder der etterhøstingsperioden er lang, praktiseres en dobbel prosedyre. Første gang skrellingen utføres etter eller under høsting, den andre, dypere løsningen – rett før vinterpløying.

På vannet jord, nøyer de seg ofte med én stubbing, uten vinterploging..

Hva er peeling

skivefreserTil stubbdyrking og stubbdyrking brukes skivefresere. I steppegruppene løsnes det med flate skiver, i områder der det er mer enn nok fuktighet – med konkave skiver. Pløyedybden avhenger av antall ugress og jordtype og varierer fra 4 til 10 cm.

Jordpløying utføres ved bruk av plogdelingploger, samt tunge skiveharver med utskårne bladskiver. Harver vender jorda ned til 17 cm, og derfor er denne prosessen også kjent som disking. I områder med økt fuktighet i jorda brukes disking i stedet for vinterploging..

Skjeggstubbe med fresemaskin

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil