15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke deilig gress fra frø – når du skal plante asparges utendørs

Mannen min spurte meg om å plante asparges spesielt for ham i år. Jeg har ikke engang en generell ide om hvordan jeg skal dyrke den. Jeg kjøpte frø, og hva skal jeg gjøre med dem når jeg planter asparges i åpen mark? Og hvordan, umiddelbart med frø eller det var nødvendig å plante på frøplanter?

når du skal plante asparges utendørs For noen er dette et spørsmål om smak, men de fleste, spesielt vegetarianere, kan ikke forestille seg dietten uten saftige og kjøttfulle aspargeskudd. Du kan kjøpe den i butikker hele året frossen, og hvis du er en ivrig gartner, kan du dyrke den selv. Og det første du trenger å vite er når du skal plante asparges utendørs, fordi det er ganske termofilt. I tillegg spirer harde frø lenge og motvillig hvis de ikke blir hjulpet..

Asparges er en urteaktig flerårig plante som lever på ett sted i nesten 2 tiår. Den formerer seg med frø eller vegetativt, ved å kutte eller dele voksne busker. Frø plantes enten direkte i bakken, eller så blir plantene først dyrket.

Når skal du plante asparges i åpen mark umiddelbart med frø

når man skal så aspargesfrø utendørs Et kjennetegn er karakteristisk for asparges: frøene spirer bare hvis de er varme nok. Dessuten, jo høyere temperatur, desto flere spirer blir det. Slike værforhold kommer først på slutten av våren. Derfor, med en frøfri metode, blir asparges plantet sent, i det siste tiåret i mai..

For å fremskynde spiring av frø må de først spire eller i det minste trekke i en uke. Begge disse prosedyrene krever varmt vann og et varmt sted. Frø hovne etter bløtlegging vil spire i sengene om to uker. Og hvis du venter på at spirene skal klekkes innendørs, vil det komme aspargeskudd i bakken om en uke..

Datoer for planting av aspargesplanter i bakken

når du skal plante aspargesplanterFrøplante -metoden for å vokse er mer populær, fordi den lar deg få allerede forsterkede frøplanter når du planter på sengene. I dette tilfellet utføres såing av frø mye tidligere, i det andre tiåret i april..

Tilstrekkelig store frø plantes best umiddelbart i separate kopper eller kassetter. De kan fylles med et underlag for dyrking av agurkfrøplanter, eller du kan forberede deg en lett jordblanding av komponentene:

  • hageland – to andeler;
  • torv, sand og råtnet gjødsel – en andel av hver.

De vokste plantene plantes i bakken i første halvdel av juni, avhengig av det regionale klimaet.

Asparges i hagen – såing, dyrking, omsorg

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil