15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bli kvitt en wireworm: folkemedisiner og kjemikalier

Fortell meg hvordan du blir kvitt wireworm? De begynte å grave opp poteter og ble forferdet: nesten alle knollene var i hull. Selvfølgelig kan jeg fortsatt rengjøre den for matlaging. Men det var frø som vi dyrket med vilje. Så skadedyrene etterlot oss uten frø, nå må vi kjøpe. Er det mulig å fjerne disse larvene på en eller annen måte fra hagen?

hvordan bli kvitt en wireworm Wireworm er potetens viktigste fiende etter Colorado potetbille. Og hvis den andre elsker å glede seg over flere blader og stengler, ødelegger den første overveiende knollene. Det er mye skade av det, fordi slike poteter ikke er egnet for lang lagring. I tillegg vil du ikke kunne ta det for frø. Trådormen er imidlertid altetende, og ikke bare poteter lider av den. Enhver rotgrønnsak blir mat for skadedyret, så vel som andre avlinger. For eksempel søtt maiskjerner. Hvordan bli kvitt en trådorm? For å finne ut av det må du først forstå hvordan han lever og spiser..

Hva er en wireworm?

wireworm og bille Trådormen er larven til en bestemt bille som kalles klikkeren. Utad ser det ut som en gulbrun orm. Ormen kan være opptil 25 mm lang og bare 2 mm i diameter. Trådormens kropp er veldig tett og hard, og han er selv en langlever. Hvis foreldrebille lever bare et år, lever larvene i bakken i opptil 5 år. Hele denne tiden lever de av røtter, så vel som av det du har plantet i hagen. Småbarn – wireworms under 2 år spiser ikke mye og er ikke spesielt slem. Men de eldre spiser alt i veien..wireworm i poteter

Larvene har evnen til å stige og falle over betydelige avstander på jakt etter mat – opptil 2 m. Imidlertid kryper de til sidene med maksimalt 18 cm.

Et massivt wireworm -angrep på et infisert område skjer to ganger i løpet av sesongen. På våren og tidlig på høsten stiger den opp til overflaten for å ødelegge avlingene dine..

Hvordan bli kvitt en wireworm?

Kampen mot skadedyret har pågått lenge med varierende suksess. Hvis du finner det helt i begynnelsen, er det fullt mulig å rydde området. Ellers kan det ta år. Men fortvil ikke, men prøv heller de velprøvde metodene for å kvitte seg med ormen.

Folkemåter

folkemedisiner“Bestemors” metoder fungerer godt mot wireworm. De fleste av dem er basert på “felle” -prinsippet, der larvene lokkes og deretter samles. For eksempel, slik:

  1. Poteter trukket på pinner er begravet blant plantene..
  2. Spiret mais blir sådd 10 dager før stedet plantes med reir. Deretter blir plantene gravd opp sammen med de sugede larvene.

I tillegg kan knust skall fuktet med solsikkeolje tilsettes brønnene under planting. Og etter høsting, like før frosten, graver du opp sengene. Skadedyret “kastet” til overflaten sammen med jordklumper vil dø av lave temperaturer.

Kjemi mot skadedyr

prestisjeTrådormen foretrekker sur jord og liker ikke nitrogenrik jord. Dette kan brukes ved å bruke visse gjødsel på stedet, nemlig:

  • ammoniumsulfat;
  • lime;
  • superfosfat, tidligere dynket i en spesiell løsning (15 ml Aktelik, 200 ml aceton, 80 ml vann).

Disse stoffene vil mette jorden med nitrogen, noe som vil tvinge skadedyret til å lete etter et nytt hjem..

Hvis det er litt wireworm, vil Prestige flytende bandasjemiddel hjelpe til med å bli kvitt det. De behandles med knoller før planting. Dessverre fungerer det ikke lenger mot den andre bølgen (om høsten).

Avslutningsvis vil jeg si noen få ord om planter som kan hjelpe i denne ulik kampen. Trådormen tåler ikke kløver, bokhvete, sennep, alfalfa og belgfrukter. Hvis de planter et infisert område, vil dette føre til at skadedyret flyr eller at det dør..

Wireworm Fighting -videoer

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil