15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi skaffer medisinske råvarer riktig – når vi skal samle burrot

Nylig begynte håret å falle mye, jeg husket hvordan mor som barn vasket håret mitt med burreinfusjon. Jeg bestemte meg for å prøve denne metoden nå, det vil plutselig hjelpe. Fortell meg når jeg skal samle burrot mens plantene fortsatt er unge, eller på slutten av sommeren, fra voksne blomstrende busker? Innen sesongen er det ikke noe problem å grave opp ferske råvarer, men til vinteren vil jeg tørke og forberede.

når du skal høste burrot De gunstige egenskapene til burre er anerkjent selv av offisiell medisin, og mange medisiner og til og med kosmetiske produkter er laget på grunnlag av denne planten. Den mest verdifulle i bur er rhizomet – det er det som samler maksimalt med nyttige stoffer og har egenskapen til å påvirke kroppens arbeid og tilstand på en gunstig måte. Men bare på én betingelse – hvis du vet når du skal samle burrot. Det er nødvendig å plukke opp akkurat et øyeblikk når røttene ikke bare vokser, men også har tid til å samle verdifulle komponenter fra sammensetningen. Knapt noen vil ha problemer med å finne en burre. Vi anser denne avlingen som ugress, siden den vokser nesten overalt. Du trenger bare å vente litt og ikke skynde deg med å utrydde dette veldig nyttige ugresset..

Når skal man høste burrot

vilkår for høsting av rotgras Burre er en to år gammel plante, men i det første leveåret får den bare styrke. Følgelig vil fordelene med slike prøver som er samlet om våren være flere ganger mindre. Det er nødvendig å grave opp røttene ikke tidligere enn høsten, det er bedre i september-oktober, da buskene begynner å tørke ut. På dette tidspunktet vil de ha tid til å samle nok stoffer til å ha en helbredende effekt..

Hvordan skille en førsteårs burdock fra en voksen? Veldig enkelt – en ung busk i det første året vokser bare løvverk, men blomstrer ikke, det vil si at den ikke vil ha runde torner.

Når det gjelder gamle burder, kan du samle dem, men bare tidlig på våren. Hvis du også venter til høsten, er rhizomet til “oldies” ved slutten av livet allerede svekket.

Hvordan tørke og lagre råvarer

hvordan tørke og lagre burre rotNoen ganger er det veldig vanskelig å grave opp byrderøttene helt, spesielt hos toåringer-de går i jorden med nesten en meter. Dette trenger imidlertid ikke gjøres, det er nok å kutte av den øvre fortykkede delen. Utgravde røtter er godt fjernet fra jorden, men ikke vasket, og kuttet av små røtter. Deretter kuttes de i små stiklinger opptil 15 cm lange og tørkes suspendert eller spres ut på avisen.

Tørkede røtter kan lagres i glasskrukker i opptil 3 år eller i papirposer i opptil 5 år.

Hvorfor er burre rot nyttig?

nyttige egenskaper av burre rotBåde den friske og tørkede roten til planten brukes til fremstilling av forskjellige medisiner. Burdock har et veldig bredt spekter av applikasjoner og en rekke helbredende effekter..

For eksempel, ved hjelp av avkok og infusjoner av burrot, kan følgende sykdommer kureres:

  • leddgikt;
  • gikt;
  • revmatisme;
  • diatese;
  • dermatitt;
  • blærebetennelse;
  • nyre- og blærestein;
  • et sår;
  • gastritt;
  • diabetes.

På grunn av sin rike kjemiske sammensetning har burre røtter antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. De hjelper til med å helbrede sår, renser blodet, lindrer feber, fungerer som et urin- og koleretisk middel og til og med et mildt avføringsmiddel..

Hvordan og når man skal høste burrot

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil