15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lag vitaminreserver – hvordan lagre epler for vinteren slik at de ikke forsvinner

Trenger råd om hvordan du lagrer epler til vinteren. I år ga vår unge hage den første gode høsten, noen av dem ble satt i bevaring, og resten av frukten ble bestemt for å bli sendt til lagring. Vi har en liten kjeller der vi holder poteter, du kan ta epler dit ved å legge dem i esker?

hvordan lagre epler for vinteren Fra omtrent midten av sommeren starter sommerboerne eplesesongen og den varme sesongen. Vanligvis brukes sommervarianter til forskjellige tilberedninger (kompott, juice, syltetøy), og senere frukt er allerede igjen for ferskt forbruk. For å ha naturlige vitaminer for hånden i lavsesongen, er det viktig å vite hvordan du skal lagre epler for vinteren. Og det viktigste er å velge riktig variant som kan ligge til våren uten å miste smaken og appetittvekkende utseendet..

Hvilke epler å velge for oppbevaring

hvilke epler du skal velge for oppbevaring Det er ikke forgjeves at sommerhøsten tillates behandlet. Fruktene som høstes i juli -august er velsmakende, saftige og søte, men med en tynn hud – de varer ikke lenge.

Lengste holdbarhet er i vintersorter, og det er de som blir utsatt for vinteren. Slike epler har til tider et tykkere og grovere skall, det beskytter massen pålitelig mot ødeleggelse. Tidlige vinterens epler forblir til slutten av vinteren, vintersorter lagres enda lenger – til midten av våren. Sent vinterarter vil vare til sommeren..

Oftest er slike eplesorter med økt holdbarhet igjen til oppbevaring om vinteren:

 • Renet Simirenko;
 • Idared;
 • Sinap Orlovsky;
 • Mac;
 • Rød Deilig;
 • Jonathan;
 • Lobo;
 • Antaeus.

Selv disse fruktene kan imidlertid ikke lagres på lenge hvis kravene til lagringsforhold ikke overholdes. Først og fremst gjelder dette temperaturen i rommet – den skal være innenfor 0-4 ° C fra varmen. I tillegg skal det være mørkt og moderat fuktig der – omtrent 80%, ellers begynner fruktene å råtne. Og for å forhindre økning i fuktighet, anbefales det å ventilere rommet med jevne mellomrom..

Hvordan lagre epler for vinteren i en kjeller / kjeller

Det mest ideelle alternativet er å lagre frukten på de angitte områdene. Dette kan gjøres på en av følgende måter:

 • legge epler i ett lag på hyllene;holde epler på hyllen
 • legg frukt i esker, dryss dem med sagflis;lagre epler i en eske med sagflis
 • pakke hver frukt inn i papir og legge dem i pappesker;holde epler i papir
 • legg epler i små plastposer (opptil 2 kg hver), men de kan bare bindes dagen etter.oppbevaring av epler i poser

I rom med lav luftfuktighet skiftes eplene med oljet papir (dynket i vegetabilsk olje). Da tørker de ikke ut.

Funksjoner ved lagring av epler i en leilighet

ha eplene i kjøleskapetBeboere i høyhus er ikke like heldige som eiere av privat eiendom. Noen ganger er det eneste rommet der du kan lagre gamle ting, hermetikk og grønnsaker med frukt en balkong eller loggia. De er egnet for lagring av avlinger bare hvis de er isolert.

Epler legges også i esker og lager et lag halm, sagflis eller papir mellom hver rad. En liten mengde frukt kan fortsatt legges i poser i kjøleskapet. Det er lurt å skjære i posene selv, slik at det ikke samler seg kondens.

Hvordan lagre epler riktig

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil