15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Langbladet mynte er en velduftende og sunn urt i blomsterbedet ditt

Fortell oss hva langbladet mynte er. Jeg liker veldig godt å tilsette duftende blader til te. Jeg pleide alltid å kjøpe tørket mynte, og så plantet en nabo hennes og ga meg en tårn. Jeg hørte at denne planten også er medisinsk. Og hva helbreder hun egentlig?

langbladet mynte Den finnes i skogen, og langs veien, og i nærheten av sumpen, og til og med i sengene eller blomsterbedene med dyrkede planter. Langbladet mynte er en allsidig plante. Takket være den behagelige aromaen og den økte mengden essensielle oljer, vil den komme godt med både på kjøkkenet og i hjemmemedisinskapet..

Kjennetegn

mynte En representant for familien lacustrine, mynte har opptil 40 arter, men oftest kan du finne den langbladet. Den vokser i form av en forgrenet busk, hvis høyde, avhengig av habitat, kan være enten 30 eller hele 100 cm. Du kan kjenne planten igjen ved de velduftende bladene i en avlang-lanset form med en spiss kant. Hvis du sliper dem, kan du tydelig lukte metolen. Bladplaten er litt tykkere, grågrønn på toppen. På baksiden er den dekket med en gråaktig dun. Bladene sitter på oppreiste forgrenede stilker, mens grenene er tetraedriske, også pubescent.

Hele sommermynteblomstringen løser opp små lilla-rosa blomster på toppen av grenene. De danner små piggformede blomsterstander, og på slutten av blomstringen – frø i form av små brune nøtter.

mynteblomstBuskens rotsystem er krypende, horisontalt, dypere enn 15 cm, trenger ikke inn i jorden. Mynt vokser raskt og fyller ledig plass helt. Av denne grunn er hovedmetoden for planteformering ved å dele busken. Duftende busker foretrekker fuktig jord og åpne, godt opplyste områder.

Mynt vil overleve på et skyggefullt sted, men under slike forhold mister den ofte de nedre bladene. I tillegg er innholdet av essensielle oljer i dem betydelig redusert..

Langbladet mynte – der planten påføres

påføring av mynteSlanke busker ser vakre ut ikke bare i blomstringsperioden. De beholder sin dekorative effekt helt til frosten, så mynte plantes ofte i blomsterbed. Men fordelene er ikke begrenset til dette. Duftende blader, i tillegg til olje, inneholder mange andre nyttige stoffer.. Langbladet mynte er mye brukt på følgende områder:

  1. Etnologi. Medisinske infusjoner tilberedes fra kvistene. De vil hjelpe mot magesykdommer, ha en mild smertestillende effekt og fungere som et antiseptisk middel. Infusjoner kan også brukes som lotion eller tilsettes i badekaret. I tillegg lages en helbredende peppermynteolje av mynte, som er effektiv mot nevralgi og revmatisme..
  2. Matlaging. Mynteblader er et godt krydder og høstes før blomstring. På dette tidspunktet inneholder løvet maksimal mengde eterisk olje. Blader kan tilsettes ferske eller tørkede til drinker, salater, supper, sauser, marinader.

Samler langbladet mynte – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil