15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tidlig moden, søt og saftig Amal melonsort

Jeg fant Amal -melon, som ikke var etterspurt forrige sesong, i mine frølagre – det var rett og slett ikke nok plass til den på siden. Fortell oss hva denne arten er. Emballasjen sier at den er tidlig moden. Hvor lang tid tar det før avlingen blir fullstendig moden og hvordan dyrkes en melon best hvis sommeren vår er sen og kort?

melon amal Tidlige modningsvarianter av meloner er i stor etterspørsel blant gartnere i de sørlige områdene, og spesielt i de områdene hvor sommeren ikke kan glede seg over langvarig varme. En av de mest populære og beste av disse variantene anses med rette som Amal -melonen. Den har ikke bare en kort vekstsesong, den har også høy motstand mot sykdommer og vil glede deg med deilige, ovale og store nok meloner..

Beskrivelse av sortenmelon

Amal er en av de store fruktige og fruktbare melonhybrider av fransk utvalg, som har funnet anerkjennelse blant mange amatører og fagfolk for hagearbeid langt utenfor grensene til hjemlandet. Melon dyrkes vellykket i Moldova, Ukraina og nesten i hele Russland. Denne unike sorten er egnet ikke bare for åpen mark, men bærer også frukt perfekt under drivhusforhold, samtidig som den beholder utbytte og smak..

Duftende og saftige meloner modnes innen 3 måneder fra såningsdatoen. Gjennomsnittsvekten til en frukt er 3 kg, og formen ligner en oval. Melonen er dekket av en tett kremaktig gul skall med et karakteristisk fint maske. Den søte fruktkjøttet har samme farge, bare mørkere og mer mettet, mens frøkassen tar veldig lite plass.

Sorten gir høy avkastning: med god omsorg kan meloner som veier opptil 4 kg dyrkes, og fra 1 kvm. m. få opptil 14 kg avling.

Fordeler og ulemper med sortenmelon cutaway

I tillegg til tidlig modning, har Amal -melonen andre fordeler som skiller den gunstig mot bakgrunnen til lignende arter, nemlig:

  • høy motstand mot store melonsykdommer, for eksempel mugg, tørr råte og fusarium;
  • godt utbytte og store fruktstørrelser;
  • utmerket smak;
  • god transportabilitet på grunn av tett hud;
  • god tørketoleranse.

Når vi snakker om ulempene med sorten, er det verdt å merke seg frykten for trekk og lave temperaturer, som imidlertid er typisk for alle varmekjære meloner..

Voksende funksjonermelon i hagen

Som allerede nevnt vil Amal -melonen glede seg over høsten, både i det åpne feltet og når det plantes i et drivhus. I sørlige regioner med tidlige og varme somre kan frø såes direkte i bakken i begynnelsen av mai. Der sommeren er sen og går raskt, er det bedre å først vokse frøplanter slik at melonene ikke lider av tidlig såing og får tid til å modnes mens det er varmt.

Selv under nordlige sommerforhold, kaldt og lite sol, kan du nyte saftige meloner ved å plante Amal i et drivhus eller drivhus.

Når du dyrker en avling i åpen mark, er det nødvendig å gi den et godt opplyst sted i et område der det ikke er trekk. Jorden er forhåndsgjødslet med organisk materiale og mineralkomplekser, hvis det er behov. Avstanden mellom hullene bør være omtrent 80 cm, og i gangene – minst 150 cm, slik at busken får plass til å vokse.

Det er bedre å så frøplanter, fra andre halvdel av april, i torvkopper – på denne måten vil det lettere overføre en transplantasjon. Før såing må frøene desinfiseres i kaliumpermanganat og dynkes for å svelle. De voksne plantene flyttes til bakken med etablering av stabilt varmt vær.

Videoanmeldelse av smaken av Amal -melon

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta