15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse ingefær fra roten hjemme – finesser ved planting og omsorg

Fortell meg hvordan du dyrker ingefær fra roten hjemme? Jeg liker å legge det til te, men siden jeg bor i en leilighet, er det ikke mulig å plante det på gaten. Er det mulig å rote en bit av ryggraden som er kjøpt i en butikk, og vil den vokse i en gryte på vinduskarmen?

hvordan dyrke ingefær fra roten hjemme Mange utendørs avlinger føles komfortable som potteplanter. Og dette gjelder ikke bare kjente tomater eller agurker, men også eksotisk som ingefær. Hvis du også er en ivrig elsker av dette krydderet, vil du sannsynligvis være interessert i hvordan du kan dyrke ingefær fra roten hjemme..

Hvorfor fra roten? Ja, fordi dette er den enkleste måten å skaffe plantemateriale, fordi det selges i butikker hele året. I tillegg trenger ingefær opptil 10 måneder for full modning av høsten, og sommeren vår er ikke så lang. Derfor er det i rommet han har muligheten til sakte, og i varmen, å bygge opp nye røtter.

Ingefær er også vakker som prydplante. De lange fjærete grenene er samlet i frodige bunter, og hvis du er heldig, kan du se buskens opprinnelige blomstring. Men hvis målet er å ta en avling av velduftende røtter, er det bedre å ikke spare og kutte av knoppene. Fordi rotende ingefær mister roten sin vedvarende lukt og pikant smak, blir fibrøs og sløv.

Hvordan dyrke ingefær fra roten hjemme

ingefærrot med våkne knopper Så du har kjøpt friske røtter til baking eller te – så vi skal plante dem. Velg de tetteste og mest spenstige, uskadede røttene. Det må være sovende vekstpunkter på dem – det er som øynene til en potet. I ingefær er de lettere enn grunnlaget, og ser ut til å være litt fettete ved berøring. Hvis roten er stor, kan du kutte den i segmenter som er minst 5 cm lange. Men hver av dem skal ha to knopper. På samme tid, kutt ikke hvor du vil, men på steder der ett segment av roten går inn i det neste – dette er de såkalte hopperne.

Det anbefales å plante ingefær tidlig på våren. Likevel elsker kulturen ikke bare varme, men også lys, og om vinteren er det dårlig opplyst, og til og med uten bakgrunnsbelysning. Forresten, ryggraden blir perfekt bevart i kjøleskapet hvis det ikke er mulig å plante den for øyeblikket.

plante ingefærFør planting er det lurt å suge ingefæren i varmt vann i et par timer for å vekke knoppene. Mens han ligger, forbereder du løs, lett jord og en bred bolle. Du kan ta en dyp blomsterpotte, men da vil du bare ha en dekorativ busk med små knoller. Og for at ingefær skal vokse tykke røtter, trenger den brede retter.

Legg drenering på bunnen av grytene og fyll dem til toppen med underlag. Og bare legg røttene på toppen slik at knoppene ser opp. Og dryss dem lett med jord – du trenger ikke å begrave dem. Det var det, å plante ingefær var vellykket..

Innendørs ingefærpleie

hvordan ta vare på innendørs ingefærSett planten på et lyst vindu, men en orientalsk er bedre – kulturen liker ikke direkte stråler. Sørg for at rommet er varmt og at det ikke er trekk på vinduet om vinteren.

Når du tar vare på ingefær i potte, ikke glem preferansene:

  1. Vann regelmessig – jorden skal ikke tørke ut, men ikke plasser en sump, ellers vil røttene råtne.
  2. På den varme sommeren vil det ikke være overflødig hvis du sprayer med jevne mellomrom. Og generelt, for sommeren, vil det ikke skade å ta en krukke med en plante til hagen. Utendørs vil ingefær utvikle seg raskere..
  3. Kjøp en gjødsel som heter Biohumus og mate busken din i henhold til instruksjonene. Han elsker organisk veldig mye.

Du trenger ikke å trimme innendørs ingefær. Og du kan samle de første unge røttene fra ingefær plantet om våren på slutten av høsten.

Hvordan dyrke ingefær på en vinduskarme fra en kjøpt rot

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta